Atacuri teroriste Paris: Tatăl lui Abdelhamid Abaaoud, primele declarații

Omar Abaaoud, tatăl lui Abdelhamid Abaaoud, unul dintre presupușii organizatori ai atentatelor din 13 noiembrie de la Paris și care a fost ucis miercuri în timpul unui asalt al poliției franceze în Saint-Denis, a declarat vineri prin avocatul său că "regretă că fiul său nu a fost capturat viu", informează AFP.

"El ar fi vrut ca Abdelhamid să fie interogat pentru a înțelege de ce a ajuns la o asemenea derivă", a declarat Nathalie Gallant în fața câtorva jurnaliști la palatul de justiție din Bruxelles.

Avocata a precizat că l-a întrebat pe clientul său dacă ar vrea să-i recupereze trupul neînsuflețit, însă acesta din urmă "nu i-a cerut să facă demersuri în acest sens", relatează Agerpres.

Tatăl lui Abdelhamid Abaaoud, în depresie profundă

Aflat în prezent în Maroc, "într-o depresie profundă", Omar Abaaoud i-a cerut în schimb avocatei sale 'să ia legătura cu autoritățile franceze' pentru a obține vești despre un alt fiu al său, Younes, 15 ani, pe care Abdelhamid l-a dus în Siria, la începutul lui 2014, "pentru a afla dacă el mai este în viață", a explicat aceasta.

[citeste si]

"Clientul meu este extrem de calm, el se aștepta ca aceasta să se termine rău. El nu are decât revoltă și furie împotriva fiului său (Abdelhamid), nu-i găsește și nici nu-i caută vreo scuză", a spus Gallant.

Abaaoud, supranumit 'Abou Omar al-Baljiki' ('belgianul' în arabă), a fost 'identificat în mod oficial' joi, cadavrul său fiind descoperit în imobilul luat cu asalt de forțele antitero în Saint-Denis, o suburbie a Parisului, a anunțat justiția franceză

Femeia ucisă în operațiunea de la Saint-Denis, identificată drept Hasna Aitboulahcen

De asemenea, potrivit unui comunicat al procurorilor francezi, femeia găsită moartă în apartamentul în care presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris a fost ucis în timpul unui raid al poliției franceze desfășurat miercuri în suburbia pariziană Saint-Denis a fost identificată 'oficial' drept Hasna Aitboulahcen, o franțuzoaică de origine marocană, relatează DPA și AFP.

Mass-media franceză a informat că Aitboulahcen, 26 de ani, este verișoara lui Abdelhamid Abaaoud, 'creierul' atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, care a fost lichidat în operațiunea de miercuri a poliției franceze. France Info a precizat însă că anchetatorii încearcă încă să determine dacă această informație este adevărată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel