Tăriceanu - Manfred Weber, atac: Cineva i-a scris declarația

tariceanu
tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a criticat atitudinea liderului PPE, Manfred Weber, considerând că nu cunoaște situația din România.

"Nu suntem în niciun fel în această situație și cei care au vânturat ideea activării Articolului 7 nu înțeleg ceea ce se discută la Bruxelles. Ieri am fost la Bruxelles și nici măcar un singur om nu a vorbit despre aceste lucruri și nu pentru că ar fi fost un gest lipsit de politețe ci pentru că nu se ia în calcul o astfel variantă (...) E regretabil să avem oameni care propagă neadevăruri despre România la Bruxelles (..)

Am văzut declarația domnului Weber și pot să spun, după experiența politică pe care o am, că nu a fost una spontană. Citea de pe un prompter, cineva i-a scris acea declarație și anumite fraze le-am mai auzit (...). Nu cunoaște deloc situația din România", a spus Tăriceanu, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Mesajul lui Manfred Weber

"Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România", a scris, pe contul său de Twitter, Manfred Weber, care şi-a anunţat recent candidatura pentru a fi desemnat de PPE la şefia Comisiei Europene după alegerile europene de anul viitor.

El afirmă că România "face paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei, iar independenţa sistemului judiciar este sub presiune".

"În această vară, în Bucureşti, am văzut cetăţeni bătuţi de poliţie. Sincer, este inacceptabil", a adăugat Weber. "Lupta împotriva corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru a ne proteja cetăţenii şi afacerile de abuzul statului", a precizat el.

Weber a cerut "urgent guvernului român să schimbe această direcţie".

"Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom negocia niciodată în privinţa statului de drept", a mai spus el în încheiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel