Tăriceanu, întrevedere cu prim-ministrul Vietnamului

Mihai Ciobanu / 15 apr 2019 / 16:12 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Descriere foto: Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere luni, 15 aprilie a.c., cu dl Nguyen Xuan Phuc, prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam şi delegaţia ministerială pe care o conduce într-o vizită oficială în România.

Preşedintele Senatului a subliniat importanţa dialogului politic periodic şi a salutat prima vizită în România a unui prim-ministru vietnamez, după 1989. Domnia sa a transmis înaltului oaspete că Vietnamul este unul dintre partenerii economici tradiţionali ai României în Asia de Sud-Est, precum şi dorinţa de a consolida şi diversifica relaţiile comerciale şi cooperarea economică, pentru a pune în valoare potenţialul economic complementar al celor două state. Au fost menţionate sectorul energetic şi dezvoltarea IT&C, ca domenii cu rezultate promiţătoare care pot contribui la aprofundarea cooperării bilaterale.

Au fost trecute succint în revistă şi perspectivele relaţiilor Vietnam-UE

 

Preşedintele Senatului a transmis că, în spiritul relaţiilor tradiţionale foarte bune şi a dorinţei de a dezvolta legături economice mai strânse, România sprijină la nivel UE trecerea într-o etapă superioară a cadrului legal care guvernează investiţiile şi schimburile de bunuri şi servicii cu Vietnamul.

Prim-ministrul vietnamez a asigurat că ţara sa este pregătită să semneze neîntârziat două acorduri definitorii pentru relaţiile de viitor cu UE: Acordul de liber schimb şi Acordul privind protecţia investiţiilor, elemente fundamentale pentru extinderea şi întărirea relaţiilor de ansamblu dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), în care R.S. Vietnam este un membru important.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24