Tăriceanu, întrevedere cu prim-ministrul Vietnamului

Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere luni, 15 aprilie a.c., cu dl Nguyen Xuan Phuc, prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam şi delegaţia ministerială pe care o conduce într-o vizită oficială în România.

Preşedintele Senatului a subliniat importanţa dialogului politic periodic şi a salutat prima vizită în România a unui prim-ministru vietnamez, după 1989. Domnia sa a transmis înaltului oaspete că Vietnamul este unul dintre partenerii economici tradiţionali ai României în Asia de Sud-Est, precum şi dorinţa de a consolida şi diversifica relaţiile comerciale şi cooperarea economică, pentru a pune în valoare potenţialul economic complementar al celor două state. Au fost menţionate sectorul energetic şi dezvoltarea IT&C, ca domenii cu rezultate promiţătoare care pot contribui la aprofundarea cooperării bilaterale.

Au fost trecute succint în revistă şi perspectivele relaţiilor Vietnam-UE

Preşedintele Senatului a transmis că, în spiritul relaţiilor tradiţionale foarte bune şi a dorinţei de a dezvolta legături economice mai strânse, România sprijină la nivel UE trecerea într-o etapă superioară a cadrului legal care guvernează investiţiile şi schimburile de bunuri şi servicii cu Vietnamul.

Prim-ministrul vietnamez a asigurat că ţara sa este pregătită să semneze neîntârziat două acorduri definitorii pentru relaţiile de viitor cu UE: Acordul de liber schimb şi Acordul privind protecţia investiţiilor, elemente fundamentale pentru extinderea şi întărirea relaţiilor de ansamblu dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), în care R.S. Vietnam este un membru important.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel