Tăriceanu, despre partidul lui Constantin: Am un semn de întrebare

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenției Agerpres, că nu înțelege ideologia partidului lui Daniel Constantin.

Președintele Senatului a discutat despre şanse pe care le are partidul lui Daniel Constantin.

”Este iniţiativa domniei sale. Nu ştiu mai departe şi nici nu este obligaţia mea să îi urez succes. Să facă ce consideră. Am un singur mic semn de întrebare, nu am mai auzit până acum de ideologie de centru. Nu ştiu ce înseamnă. Curentele ideologice sunt liberale, socialiste, sunt social-democrate, sunt conservatoare, ştiu eu. Dar de centru nu am auzit. În fine, asta este o observaţie care nu cred că are nicio importanţă. Cei care îl vor judeca vor fi cetăţenii.”, a spus Tăriceanu.

Acesta nu consideră că formaţiunea lui Daniel Constantin ar putea acapara electoratul ALDE sau o parte a acestuia.

”Nu văd cum. Noi, ALDE, suntem un partid de clară esenţă liberală, nu ne confundăm cu nimic. Suntem, din păcate pentru România şi din fericire pentru noi, singurul partid care facem o referire permanentă la necesitatea apărării drepturilor şi libertăţilor individuale. Suntem singurul partid care am luat atitudine clară şi lipsită de orice ambiguitate faţă de excesele care s-au petrecut în ultima perioada în justiţie, faţă de abuzurile cărora le-au căzut victime cetăţeni obişnuiţi, nu mă refer la oamenii politici. Suntem singurii care arătăm această îngrijorare faţă de ceea ce se conturează din ce în ce mai clar: existenţa în trecut şi nu ştim până în momentul de faţa a unui stat paralel, adică a unui sistem de funcţionare a unor instituţii din zona nedemocratică şi nelegitimă care luau decizii în locul instituţiilor democratice. Şi acesta este un lucru foarte grav, care pune în primejdie democraţia românească, iată, încă fragilă după căderea comunismului. Sunt valori cu care noi ne-am identificat şi vom continua să ne identificăm.

Suntem singurul partid din zona de centru-dreapta care am militat consecvent şi am reuşit o politică fiscală din ce în ce mai suplă - anularea celor 102 taxe şi impozite, reducerea contribuţiilor sociale, o politică îndreptată către creştere economică şi creare de locuri de muncă şi rezultatele se văd. Creşterile importante de salarii care au avut loc, numărul important de locuri de muncă create de la începutul anului, sunt elemente de, aş spune, agendă politică liberală cu care eu mă mândresc, împreună cu colegii mei, că am putut să le promovăm.”, a mai declarat Tăriceanu pentru Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel