Tânăr reţinut după ce a furat un autoturism şi a condus băut

Un tânăr de 20 de ani din oraşul Novaci a fost reţinut, după ce a furat un autoturism din curtea Serviciului de Ambulanţă din localitate, pe care l-a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu.

Potrivit acesteia, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat de 49 de ani din oraşul Novaci cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că autoturismul ar fi fost parcat de proprietar, neasigurat şi cu cheile în contact, în curtea Serviciului de Ambulanţă Novaci. La scurt timp, autoturismul a fost identificat de poliţişti, abandonat pe strada Eroilor, din oraşul Novaci, fiind uşor avariat. Totodată, în continuarea cercetărilor a fost identificat un tânăr, de 20 de ani, din oraşul Novaci, fiind bănuit de săvârşirea furtului autoturismului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,48 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei", a precizat Miruna Prejbeanu.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat unităţii de parchet cu propuneri procedurale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel