Taifunul Podul ameninţă sudul Chinei

Taifunul Podul, al 12-lea din acest an, se apropie de provincia Hainan din sudul Chinei şi este probabil să atingă uscatul pe partea sud-estică a insulei vineri, au declarat marţi reprezentanţi ai Observatorului meteorologic la nivel de provincie, citaţi de Xinhua.

Taifunul s-a format deasupra apelor nord-vestice ale Oceanului Pacific marţi dimineaţă, iar centrul său a fost localizat la 400 de kilometri est de capitala Filipinelor, Manila, la 2 p.m. ora Beijingului.

Potrivit prognozelor, taifunul este aşteptat să intre în Marea Chinei de Sud miercuri, aducând ploi abundente şi vânturi puternice asupra provinciei Hainan în următoarele trei-cinci zile, a precizat Observatorul.

Furtuna se va deplasa spre nord-vest cu o viteză de 30 de kilometri pe oră şi este aşteptată să traverseze miercuri dimineaţa cea mai mare insulă a arhipelagului Filipinelor, Luzon, şi estul Mării Chinei de Sud, urmând apoi să se apropie de apele sud-estice ale provinciei Hainan, însoţit de vânturi de până la 120 de kilometri pe oră.

Meteorologii estimează că Podul va atinge uscatul în Hainan vineri sau va trece pe lângă coasta sa sudică în drum spre nord Vietnamului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel