EXCLUSIV  Tăierea pensiilor speciale, ”propagandă”. Ciuvică: ”Bat doar câmpii!”. Unde sunt pensiile speciale uriașe

Mugur Ciuvică este de părere că tăierea pensiilor speciale este un subiect de ”propagandă”. 

Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat astăzi în direct la ”Miercurea Neagră”, pe DC News și DC News TV, și despre pensiile speciale. 

Totul a pornit de la afirmația analistului Bogdan Chirieac cu privire la activitatea ministrului Muncii, Raluca Turcan. 

”Profesional, nu am văzut să facă vreo greșeală doamna Raluca Turcan, să taie pensiile speciale, spre exemplu”, a afirmat Bogdan Chirieac. 

”Asta este o temă stupidă de propagandă, majoritar USR-istă, cu tăiatul pensiilor speciale. O chestie extrem de greu de făcut. Oricum, foarte greu să crezi, nu s-a aplicat în trecut, se poate aplica pe viitor și sunt câteva teme de le tot învârt ăștia și rămân doar vorbe. Pensiile speciale uriașe sunt în justiție, acolo unde nu se apropie nimeni de ele. Și Curtea Constituțională a spus că nu se poate apropia de ele, dar și acolo se pot face niște limitări să nu obții o pensie mai mare decât salariul, dar ei nu fac lucrurile relativ simple, pe care pot să le facă, bat doar câmpii. Pensiile celelalte speciale sunt normale așa. Mai sunt niște pensii speciale așa pe la niște securiști de prin SRI, da` șefime, nu ofițeri sau subofițeri. Gen Coldea... ar lua vreo 5.000 de euro pensie, ceva de genul acesta. La nivelul lui, nu e nimic. Militarii au pensii speciale, nu există altfel de pensii. Și în America, Rusia și cred că și în China au pensii speciale pentru că toți au sistemul acesta. În rest se agită ei ceva cu parlamentarii, cu primarii, e doar o chestiune de propagandă cu pensiile speciale”, a declarat Mugur Ciuvică. 

AFLĂ MAI MULTE DIN VIDEO:

Pensiile speciale nu pot fi desființate. Raluca Turcan, mesaj pentru Rareș Bogdan

Raluca Turcan răspunde la promisiunea făcută de Rareș Bogdan cu privire la desființarea pensiilor speciale. Ministrul Muncii susține că acestea ”au o componentă de contibutivitate” care face imposibilă anularea lor, scrie romaniatv.net. 

Turcan a spus că „soluţia” în ceea ce priveşte aceste pensii este „să le apropii de contributivitate”, arătând că pensiile magistraţilor nu pot fi calculate după acest criteriu, în urma unei decizii a CCR.

”Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor. Subiectul pensii, alocaţii, salarii în sectorul bugetar a fost de fiecare dată privit politicianist şi prin lupă electorală şi de aceea am ajuns cu aceste sisteme publice unde am ajuns. În privinţa pensiilor speciale, vreau să vă spun un punct de vedere tehnic, astfel încât să se înţeleagă că şi pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea pensiilor speciale, aşa cum în mod politicianist declară unii oameni,”, a declarat Raluca Turcan pentru Profit.ro.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel