Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Postul pe care îl țin criminalii

Ema Apostu / 28 aug 2019 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc. Pe 1 septembrie începe un nou an. Ce tradiții se respectă.


Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În ziua de 29 august, când prăznuim Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, există credinţa în popor că nu trebuie să se folosească cuţitul, totul se rupe cu mâna.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În popor se vorbește şi de începerea unui post, numit "de la cruce până la cruce", un post care ţinea pana pe 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci), neconsemnat în calendarul creştin, care ar avea rolul de a-i curăţi pe cei care au săvârşit omoruri sau alte păcate grave, scrie cretinortodox.ro. Tot în popor este întâlnită şi interdicţia de a tăia şi mânca fructe şi legume cu formă rotundă. Aceste obiceiuri nu au legătură cu Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie, deci, nu trebuie respectate.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post. Ni se cere să postim în această zi, pe de o parte ca să nu ne asemănăm cu Irod care, din cauza ospăţului fără măsură, a cerut ca Salomeea să-i danseze şi drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezătorul, iar pe de altă parte, ca să ne asemănăm cu viaţa înfrânată a lui Ioan.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Există persoane care au susţinut că ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul prefigurează Vinerea Patimilor. Şi după cum postim în fiecare vineri, ca zi a răstignirii Domnului, tot astfel se cuvine să postim şi în această zi.

Vezi și: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2019 - Cruce roșie


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23