Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Cum scapi de păcate

Anual, pe 29 august, Biserica Ortodoxă îşi aminteşte de Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.
 

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ioan este nume iudaic: "Iohanan" prescurtare din Iehohanan" şi înseamnă "Dumnezeu s-a milostivit. În memoria sângelui vărsat de către Sântion sau Sântion de toamnă (cum mai e numit, în popor, Sfântul Ioan Botezătorul), tradiţia cere să nu se consume vin roşu, nici alimente şi mâncăruri gătite, care au aceeaşi culoare: pepene roşu, ardei roşii, sos de tomate, carne roşie - nici atât, pentru că e zi de post.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. În trecut, oamenii care făceau păcate grele - furau, ucideau, tâlhăreau -, ca să fie iertaţi, ţineau un post foarte aspru, netrecut în calendarul ortodox, numit de la Cruce pân' la Cruce, adică de pe 29 august până pe 14 septembrie, când se sărbătoreşte Înălţarea Sfintei Cruci.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Sărbătoarea este numită Crucea Mică. Ziua de pomenire a fost rânduită de Biserică zi de post şi de doliu.

Vezi și: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce NU ai voie sa faci pe 29 august


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel