Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce NU ai voie sa faci pe 29 august

Scutaru Cristina / 29 aug 2018 / 07:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Este sărbătoare mare pe 29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. În această zi sfântă, creștinii țin cont de anumite tradiții.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Fecior al Elisabetei şi al lui Zaharia - Sfântul Ioan Botezătorul este cel despre care a spus Duhul Sfânt prin prorocul Maleahi: "Iată, trimit înaintea feţei Tale pe Îngerul Meu, care va găti calea Ta, înaintea Ta" (Maleahi 3, 1; Luca 7, 27). Înger, vârful prorocilor, mucenic, Înainte-Mergătorul şi Botezătorul lui Hristos - el a fost toate acestea.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Tradiția spune că, în ziua de 29 august, creştinii trebuie să ţină post negru sau aspru. Nu se bea vin roşu, deoarece în credinţă acesta reprezintă sângele Botezătorului. Nu se manâncă fructe sau legume roşii şi nici varză pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. În această zi, nu se taie nimic cu cuţitul, totul se rupe cu mâna şi nu se mănâncă fructe şi legume în cruce, pepene şi usturoi.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Nu se folosesc farfurii sau alte blide (pentru că, după ce a fost tăiat, capul sfântului a fost pus pe o tipsie).

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Nu se foloseşte mătura, ca să nu fie tulburată liniştea morţilor.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Sărbătoarea este numită Crucea Mică. Ziua de pomenire a fost rânduită de Biserică zi de post şi de doliu.

Vezi și: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Rugaciune 29 august
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23