Sutienul, obligatoriu la locul de muncă, a decis un tribunal din Köln

Magistraţii unui tribunal pentru soluţionarea conflictelor de muncă din Köln a confirmat dreptul angajatorilor de a le cere angajatelor să poarte obligatoriu sutien la locul de muncă.

Potrivit judecătorilor, o astfel de cerinţă nu poate fi considerată un „atentat“ la drepturile şi libertăţile individuale, relatează în ediţia sa de joi Die Welt, citat de Agerrpes.

În cadrul aceleiaşi cauze, în care a fost implicată o firmă căreia poliţia i-a încredinţat verificarea pasagerilor pe aeroportul din Köln, tribunalul a admis, de asemenea, limita lungimii unghiilor angajatelor respectivei firme - nu mai mult de 0,5 centimetri, motivând că unghiile mai lungi ar putea provoca zgârieturi sau răni pasagerilor în timpul verificării. Cu toate acestea, instanţa a considerat ilegală pretenţia ca toate angajatele să-şi vopsească unghiile într-o singură culoare, bine definită.

În mod similar, tribunalul a permis personalului de sex masculin, în ciuda prevederilor statutului companiei, să-şi vopsească părul în culoarea preferată şi să poarte peruci. Instanţa din Köln a decis că purtarea perucii poate reprezenta un factor important în menţinerea stimei de sine în cazul domnilor atinşi de calviţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel