Susținătorii lui Morsi, evacuați cu buldozere: există 30 de morți, susține Frăția Musulmană

franta morsi dece
franta morsi dece

Forțele de securitate egiptene au ucis cel puțin 30 de persoane, miercuri, în timpul evacuării unui grup de protestatari care cere reinstalarea în funcție a președintelui debarcat, Mohamed Morsi, susțin reprezentanți ai Frăției Musulmane.

Nu au existat confirmări imediate în legătură cu pretinsele decese din Rabaa al-Adawiya, locul în care, de șase săptămâni, sute de manifestanți loiali lui Morsi cer întoarcerea președintelui. Poliția dă târcoale locului iar elicopterele survolează zona, scrie Todays Zaman.

Un martor susține că a văzut 15 cadavre la un spital din apropierea zonei unde corturile protestatarilor au fost dărâmate cu buldozere.

”E de rău înăuntru, ne distrug corturile. Nu putem respira, iar multe persoane au ajuns în spital”, a declarat protestatarul Murad Ahmed pentru corespondentul Reuters.

Agențiile de presă din Egipt spun că autoritățile au început implementarea unui plan menit să disperseze protestatarii, dar care va conduce, în mod sigur, la adâncirea crizei politice de la Cairo.

Au murit peste 300 de oameni de la lovitura de stat din 3 iulie, când președintele Mohamed Morsi a fost reținut de armată. Câțiva susținători ai lui Morsi au murit chiar înainte de acest moment, în urma violențelor forțelor de ordine.

Morsi, primul președinte ales în mod democratic de poporul egiptean, a eșuat să redreseze economia și a încercat forțarea unei Constituții islamiste, susțin criticii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel