Surpriza sondajului CURS: românii au mai multă încredere în partide decât în sindicate

alegeri, urne
alegeri, urne

O treime dintre români nu s-ar prezenta la alegeri, dacă acestea s-ar ține în această săptămână, relevă un sondaj CURS, dat publicității luni. Mai precis, 31 la sută dintre repondenți au declarat că nu merg la urne. Dintre aceștia, 26 la sută nu știu sau nu vor să își explice opțiunea, iar restul au dat diferite răspunsuri, inclusiv lipsa de informații despre politică.

Aproape 60 la sută dintre cei care nu vor participa la procesul electoral susțin că nu au încredere în clasa politică, că nu au găsit un partid care să îi reprezinte sau că sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în procesul electoral. Dacă lipsa de încredere în politică/partidele politice este clamată, astfel, de 18 la sută din repondenți, un sondaj IRES, publicat în urmă cu două săptămâni arăta că 50 la sută dintre români au puțină sau foarte puțină încredere în sindicate. Un sondaj al firmei Avantgarde, dat publicității la mijlocul săptămânii trecute, estima gradul de neîncredere în sindicate la 59 de procente, doar 3 la sută dintre români exprimmându-și încrederea în liderii sindicali.

Citește și De Ce au pierdut profesorii lupta cu Băsescu: un sindicalist arată cum liderii mișcării sindicale și-au trădat oamenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel