Super Liga cluburilor europene. Rummenigge: ”La un moment dat...”

Karl-Heinz Rummenigge susține că o Super Ligă a cluburilor europene se va face probabil la un moment dat.

Preşedintele clubului german Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, crede că o Super Ligă a cluburilor europene de fotbal va apărea la un moment dat, însă afirmă că se simte uşurat că nu va fi responsabilitatea sa să se ocupe de înfiinţarea competiţiei.

Cred că Super Liga se va înfiinţa cândva, însă nu aş putea spune precis când anume. Sunt bucuros că nu mi-a revenit mie sarcina să coordonez acest lucru în calitate de preşedinte al Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA)'', a afirmat fostul internaţional german.

Rummenigge a fost preşedinte al ECA, organizaţie care reprezintă interesele cluburilor de fotbal afiliate UEFA, din 2008 până în septembrie anul trecut, când a fost ales italianul Andrea Agnelli. În urmă cu un an, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, excludea posibilitatea înfiinţării pe viitor a unei Super Ligi continentale, rezervată marilor cluburi, care să înlocuiască Liga Campionilor.

Nu toate echipele vor

"O Super Ligă? Din punctul de vedere al UEFA este exclus. Visul unei calificări în Liga Campionilor sau Europa League trebuie să rămână posibil pentru toţi. Sunt convins că echipele sunt şi ele aceeaşi părere", declara Ceferin.

Ipoteza unei Super Ligi europene, la care să aibă acces doar "granzii" fotbalului european, turneu care să facă concurenţă competiţiilor UEFA, revine în mod repetat începând din anul 2000, fiind vehiculată de anumite cluburi de pe Bătrânul Continent.

"Au existat neînţelegeri în trecut şi o comunicare dificilă între UEFA şi cluburi. Însă competiţiile trebuie să rămână deschise către toţi şi să ofere tuturor posibilitatea să se califice. Dacă auziţi pe cineva vorbim mult despre această idee, întrebaţi-vă dacă este vorba de cineva care poate decide cu adevărat aceste lucruri", susţinea Ceferin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel