Summit Bruxelles. Klaus Iohannis, mesaj după negocieri

Klaus Iohannis, la Bruxelles
Klaus Iohannis, la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a transmis de la Bruxelles concluziile după prima zi a summitului la care a participat alături de ceilați lideri ai țărilor europene. 

Klaus Iohannis spune că Uniunea Europeană a ajuns la o nouă înțelegere cu Turcia în privința migranților. Președintele României spune că Bucureștiul nu are probleme deosebite cu migranții pentru că țara noastră nu este o țară de destinație, însă fluxul de migranți care ne tranziteaza teritoriul este în creștere. 

"Am ajuns azi-dimineață devreme la un acord rezonabil de bun pe migrație. În esență, cel mai important progres a fost făcut că ne-am înțeles, că am găsit soluții pentru un nou pas în calea rezolvării gestionării fluxului, trebuie să spunem în special pe zona Mediteranei. Mie mi se pare important că am găsit înțelegere și am găsit concluzii comune. Apoi că am stipulat să începem o colaborare intensă cu organizații internaționale pe această temă. Mi s-a părut important că toți am acceptat în această formă că soluții pot fi găsite și în afara UE, deci soluții exteritoriale și ideea unor noi centre de primire a migranților, unde vor fi triați, înregistrați, centre care vor fi create în bază voluntară. Migranții care sosesc în aceste centre vor fi redistribuți. Am constatat că înțelegerea cu Turcia a fost una bună și va fi continuată," a spus Klaus Iohannis la Bruxelles. 

Discuțiile vor continua pe Brexit. Progresele sunt minore 

"Înțelegerea a meritat multele ore de noapte pe care le-am consumat pentru acest acord. România este suficient de bine integrată și cu succes implicată în gestionarea fluxului migratoriu. Trebuie să recunoaștem că nu suntem țară de destinație, ci de tranzit. Până acum nu am avut nici un fel de probleme și cred că ne vom prezenta în continuare așa. Astăzi urmează discuții pe Brexit, dar nu ne așteptăm la surprize pentru că progresele sunt mai degrabă modeste. Așteptăm o deblocare pe zona Irlanda de Nord," amai  spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel