Sulfina Barbu explică Elenei Udrea alegerile din PDL

sulfina barbu
sulfina barbu

Acuzațiile de fraudarea a votului pentru șefia PDL, aduse de Elena Udrea, sunt neîntemeiate, susține Sulfina Barbu, membru în comisia de organizare a alegerilor PDL. În replică la acuzațiile aduse, fostul ministru al Muncii a ținut să explice cum s-a desfășurat votarea, pas cu pas, pentru a da asigurări că totul a fost legal.

Sulfina Barbu a criticat tabăra Elenei Udrea pentru acuzațiile de fraudarea alegerilor pentru președinția PDL. Membru în comisia de organizare a alegerilor, Sulfina Barbu a declarat că nu a fugit cu urnele. "Categoric nu, suntem copii să credem toate lucrurile care se afirmă?", a argumentat fostul ministru al Muncii.

Sulfina Barbu a explicat pentru ziare.com cum s-a desfășurat procesul de votare, pentru a arată că alegerile "au fost absolut corecte și este exclusă orice fraudă".

Votarea, pas cu pas

Sulfina Barbu a declarat că la Romexpo au fost aduse șase urne la fiecare secretariat tehnic, unde s-a înmânat buletinul de vot pe baza unui act de identitate. În momentul terminării procesului de votare, urnele au fost sigilate de secretariatul tehnic, de către trei reprezentanți, câte unul de la fiecare moțiune, a spus democrat-liberala.

"Au fost 12 secretariate tehnice pe fiecare baterie de cabine de vot. 12 ori trei la fiecare secretariat și împărtiți egal de fiecare moțiune. S-au sigilat urnele, l-au chemat pe președintele comisiei de numărare, domnul Toader, el a semnat urnele și s-au sigilat, apoi au fost transportate la etajul 2, la zona de numărare a voturilor, de către oamenii din secretariatele tehnice, cu oameni de la fiecare moțiune", a declarat Sulfina Barbu.

 "Vă garantez - procesul a fost perfect legal!", susține Sulfina Barbu

În procesul de numărare a voturilor au fost prezenți 48 de la fiecare moțiune. "Au fost acolo observatori acceptați din partea fiecărei moțiuni - domnul Cristi Petrescu de la moțiunea doamnei Udrea, doamna Marilena Constantinescu din partea doamnei Macovei și domnul Sorin Moldovan din partea domnului Vasile Blaga", a adăugat Sulfina Barbu.

"Când un secretariat tehnic a anunțat că a terminat numărătoarea, un membru al comisiei de organizare plus un observator de la fiecare moțiune s-a deplasat la masă și a numărat buletinele, să vadă dacă ce s-a constatat în procesul verbal e în conformitate cu realitatea. Numai după ce s-a verificat, s-a semnat procesul verbal", a mai explicat Sulfina Barbu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel