Suedia, aderare NATO. Putin: Amenințare suplimentară

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că, dacă Suedia va intra în NATO, Kremlinul va considera demersul "o amenințare suplimentară" la adresa securității Rusiei.

"Este evident că, dacă Suedia va intra în NATO, aceasta va avea un impact negativ asupra relațiilor noastre. O vom considera o amenințare suplimentară", a declarat Putin într-un interviu acordat directorilor a 10 agenții de presă, printre care s-a numărat și EFE.

Putin a adăugat că, într-o astfel de situație, Rusia nu va cădea pradă isteriei, cu toate că va trebui "să răspundă într-un fel sau altul".

"Suedezii știu cel mai bine dacă (aderarea la NATO este un lucru de care) au nevoie, dar niciunei persoane întregi la minte nu-i poate nici măcar să-i treacă prin cap gândul că Rusia va ataca Suedia", a insistat liderul de la Kremlin. În acest context, Putin a calificat drept "informații false" acuzațiile potrivit cărora submarine ruse operează în apropierea coastelor Suediei.

"Este absolut fals. Și mă întreb: îi convine Suediei să fie amestecată în acest conflict?", a declarat Putin.

EFE amintește că Rusia și-a exprimat opoziția fermă față de posibilitatea ca țări precum Suedia, Finlanda, Georgia sau Muntenegru să intre în NATO, pe care Moscova o acuză că-și consolidează pozițiile în apropierea frontierei ruse, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel