SUA: Un hacker chinez, inculpat pentru piratare

Un cetăţean chinez a fost inculpat în SUA pentru participare la piratarea datelor personale a peste 78 milioane de clienţi ai unei companii americane de asigurări de sănătate, a anunţat joi Departamentul Justiţiei de la Washington, transmite AFP.

Fujie Wang, în vârstă de 32 de ani, din Shenzen, face parte dintr-un grup de hackeri chinezi 'extrem de sofisticat', care a atacat începând din 2014 patru firme americane, printre care Anthem, pentru sustragerea de date personale. Anunţul acestei inculpări intervine într-un context de tensiuni între SUA şi China. Washingtonul s-a angajat de mai multe luni într-un război comercial cu Beijingul, pe care îl acuză de furt de secrete industriale de la companii americane pentru a-şi accelera dezvoltarea tehnologică. Departamentul Justiţiei nu a precizat dacă grupul de hackeri avea legături cu guvernul chinez, nici cum anume a utilizat datele sustrase.

'Acest grup de hackeri îndrăzneţi din China a comis unul din cele mai mari furturi de date din istorie', a declarat procurorul adjunct al statului Indiana, Brian Benczkowski, citat într-un comunicat. Un alt membru presupus al grupului, prezentat sub pseudonimul John Doe, a fost de asemenea inculpat. Restul membrilor nu au fost identificaţi. Toţi sunt acuzaţi de fraudă şi furt de identitate. Grupul este acuzat că a accesat ilegal sistemele informatice ale companiei Anthem, cu sediul la Indianapolis. După ce au instalat programe malware, hackerii au sustras datele personale arhivate a circa 78,8 milioane de clienţi (nume, data naşterii, numărul asigurării de sănătate, fişa salarială ş.a.). Ei ar fi transferat ulterior aceste date în China, înainte de a încerca să şteargă arhiva pentru a-şi ascunde urmele. Pe lângă Anthem, alte trei firme, neidentificate, din domeniul tehnologiei, comunicaţiilor şi industriei, au fost atacate între februarie 2014 şi ianuarie 2015. Potrivit FBI, care a realizat ancheta, firmele atacate informatic au semnalat rapid aceste activităţi, permiţându-le astfel investigatorilor să-i identifice pe autori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel