SUA se tem de un atac terorist similar celui din Rusia. Avertismentul directorului FBI

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

FBI exprimă îngrijorare cu privire la posibilitatea unui atac organizat în SUA similar cu cel care a avut loc recent la o sală de concerte din Rusia, soldat cu zeci de morți, conform informațiilor furnizate joi de agenția Reuters.

Declarațiile provin de la directorul agenției, Christopher Wray, pentru o audiere în Camera Reprezentanților.

Christopher Wray a subliniat că, în timpul carierei sale în menținerea ordinii, este rar să întâlnească un moment în care amenințările grave la adresa siguranței publice și a securității naționale să fie atât de multiple.

Atacul de la Crocus City Hall, soldat cu cel puțin 144 de victime în urmă cu o lună, a constituit cea mai gravă agresiune din Rusia din ultimii 20 de ani. Chiar dacă gruparea afiliată la Stat Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru acest atac, președintele rus Vladimir Putin a sugerat, fără a prezenta dovezi, că Ucraina ar fi responsabilă.

Oficialii americani se tem de posibilitatea unui atac comis de un militant sau o mică grupare, inspirat de conflictul dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza. Cu toate acestea, îngrijorarea majoră a FBI-ului este legată de un posibil atac cu grad ridicat de coordonare, similar cu masacrul din Rusia, potrivit lui Wray.

Directorul FBI dorește, de asemenea, să solicite legislatorilor prelungirea unui program de supraveghere care urmează să expire în această lună și pe care îl consideră un instrument esențial în lupta împotriva dușmanilor Statelor Unite.

Încercarea de a revizui și prelungi acest program a fost blocată miercuri în Camera Reprezentanților, membrii ambelor partide exprimându-și îngrijorarea că acesta acordă guvernului prea multe puteri în ceea ce privește supravegherea cetățenilor, noatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel