SUA: Democratul Pete Buttigieg promite 80 de miliarde de dolari pentru introducerea internetului în zonele rurale

Democratul Pete Buttigieg, care doreşte să candideze la preşedinţia Statelor Unite, a prezentat marţi un plan în valoare de 80 de miliarde de dolari pentru introducerea internetului de mare viteză în regiunile rurale, transmite Reuters.

Buttigieg, în vârstă de 37 de ani, primar al oraşului South Bend din statul Indiana, este unul din cei 24 de politicieni care îşi dispută nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Proiectele sale mai prevăd alocarea a 50 de miliarde de dolari timp de un deceniu, pentru a ajuta fermierii să combată modificările climatice; mărirea semnificativă a salariilor profesorilor din mediul rural, pentru reducerea la jumătate a deficitului de personal didactic; cinci miliarde de dolari, tot pe o durată de zece ani, pentru a asigura un program de formare profesională într-un domeniu în creştere, la o distanţă de maximum 30 de mile (circa 50 de km) de casă, pentru toţi americanii.

Populaţia rurală a fost majoritar de partea actualului preşedinte, Donald Trump, la alegerile din 2016, reaminteşte Reuters. De aceea, mulţi democraţi fac eforturi mari în mediul respectiv.

Buttigieg începe o vizită electorală de două zile în sud-estul statului Iowa din Midwest (Vestul Mijlociu), unde va demara în februarie 2020 competiţia internă pentru desemnarea candidatului democrat la preşedinţia SUA. El a prezentat săptămâna trecută şi un plan pentru ameliorarea asistenţei medicale în mediul rural. O altă propunere a sa este dublarea din fonduri federale a oricărei investiţii de până la 100.000 de dolari pentru cele mai inovatoare 1000 de proiecte rurale, cu scopul de a stimula inovaţiile şi crearea de locuri de muncă. El însuşi veteran, politicianul doreşte creşterea finanţării pentru veteranii care intenţionează să înceapă afaceri în zonele rurale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel