SUA, decizie privind taxele pentru mașinile aduse din Europa

Consilierul economic principal de la Casa Albă, Larry Kudlow, a declarat vineri că o decizie a SUA cu privire la impunerea de tarife vamale suplimentare pe mașinile și componentele auto importate din Uniunea Europeană este suspendată temporar pe fondul discuțiilor comerciale dintre cele două părți.

"Cred că întreaga discuție (despre tarife – n.red.) este pe pauză pentru moment cât timp încercăm să dezvoltăm cu bună-credință un efort în ceea ce privește posibilitatea unui acord comercial cu UE", a spus Kudlow într-un interviu, citat de Reuters.

Administrația Trump a lansat în luna mai din 2018 o investigație cu privire la impactul mașinilor și componentelor auto importate asupra securității naționale. Ancheta administrației, finalizată între timp, a descoperit că unele autovehicule și componente importate "slăbesc economia noastră internă" și ar putea dăuna securității naționale.

Administrația americană a trecut peste un termen inițial stabilit prin lege pentru luna noiembrie 2019, când SUA trebuia să ia o decizie finală cu privire la tarife, în contextul în care UE a arătat disponibilitate pentru discuții, iar discuțiile pe un acord comercial cu China nu erau încă finalizate.

După semnarea pactului comercial parțial cu China însă, SUA și-au mutat atenția către UE, despre care președintele american Donald Trump spune că se "comportă mai rău cu noi pe comerț decât China", relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel