SUA avertizează ONU cu privire la o posibilă invazie în Ucraina: Vor fi încălcări grave ale drepturilor omului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

SUA avertizează ONU că invazia rusă a Ucrainei ar putea aduce cu sine abuzuri precum răpiri sau tortură.

Statele Unite ale Americii au declarat la Națiunile Unite că dețin informații credibile despre posibilitatea unor încălcări grave ale drepturilor omului în cazul în care Rusia ar invada Ucraina.

Între timp, președintele american Joe Biden și omologul rus Vladimir Putin au convenit în principiu să se întâlnească, după ce președintele francez Emmanuel Macron a susținut un summit.

UE sprijină continuarea discuțiilor dintre SUA și Rusia cu privire la Ucraina

Uniunea Europeană sprijină cea mai recentă încercare de a organiza discuții suplimentare între Washington și Moscova pentru a găsi o soluție diplomatică, a declarat șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell.

„Întâlnirile la nivel înalt, la nivel de lideri, la nivel de miniștri, indiferent de format, de orice fel de a vorbi și de a sta la masă și de a încerca evitarea unui război, sunt extrem de necesare”, a spus Borrell reporterilor la Bruxelles înaintea unei întâlniri cu miniștrii de externe ai UE, scrie AlJazeera.

China, lovitură sub centură lui Putin. Ministrul Wang Yi, mesaj de susținere pentru Ucraina

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a susținut faptul că Ucraina are tot dreptul să își apere integritatea teritorială. 

De asemenea, înaltul oficial chinez a cerut o soluție diplomatică pentru rezolvarea crizei, scrie msn.com. Declarația a fost făcută la o conferință pe teme de securitate desfășurată la München.

Declarația controversată și neașteptată a ministrului vine în contextul în care China și Rusia au anunțat, acum trei săptămâni, o alianță strategică pentru a echilibra ceea ce au descris ca fiind 'influența globală malignă' a SUA.

Președintele chinez Xi Jinping l-a găzduit pe omologul său rus Vladimir Putin, în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Într-o declarație comună, China și Rusia au afirmat că noua lor relație este superioară oricărei alianțe politice sau militare din perioada Războiului Rece, scrie Reuters.

'Prietenia dintre cele două state nu are limite, nu există zone «interzise» de cooperare', au declarat aceștia, anunțând planuri de a lucra împreună într-o serie de domenii, inclusiv spațiu, schimbări climatice, inteligență artificială și controlul internetului.

Acordul și calendarul său simbolic, la JO găzduite de China pe care Statele Unite ale Americii le-au supus unui boicot diplomatic, au consfințit cea mai puternică dovadă de până acum a modului în care cei doi vecini giganți își consolidează legăturile, într-o perioadă de tensiuni majore în relațiile lor cu Washington (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel