San Francisco, amnistie: condamnări legate de posesia şi consumul de marijuana

San Francisco amnistiază condamnările legate de posesia şi consumul de marijuana din ultimii 40 de ani.

Oraşul american San Francisco, unul din cele mai progresiste din Statele Unite şi aflat în opoziţie deschisă cu administraţia Trump, a lansat o amnistie a tuturor condamnărilor legate de posesia şi consumul de marijuana dictate începând din anul 1975, transmite joi AFP.

Biroul procurorului din San Francisco, George Gascon, a anunţat că va 'aplica retroactiv măsura (...) care legalizează posesia şi consumul de marijuana în scop recreativ', adoptată în noiembrie 2016, 'la infracţiuni şi condamnări penale pronunţate începând din 1975'. Vor fi examinate, prin prisma noii legislaţii, până la 8.000 de condamnări şi infracţiuni, indică un comunicat.

[citeste si]

Conform purtătoarei de cuvânt a procurorului din San Diego, acest oraş a luat încă de acum un an măsuri similare pentru a şterge cazierele judiciare legate de posesia şi consumul de cannabis.  Mai multe oraşe din California, printre care Los Angeles şi Oakland, dar şi Portland din Oregon, încearcă să repare aceste disparităţi şi să instituie măsuri de 'justiţie reparatorie', dând, de pildă, prioritate afro-americanilor sau hispanicilor la atribuirea de licenţe de comercializare.

Opt state americane şi capitala federală Washington D.C. au legalizat consumul de marijuana în scop recreativ, iar 30 de state şi capitala l-au legalizat în scop terapeutic, însă el rămâne ilegal la nivel federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel