Urmărește emisiunea live


Studenții străini de la UMF Cluj sunt revoltați: Facultatea ne-a promis, dar acum nu mai sunt vaccinuri pentru noi

Studenții străină de la UMF Cluj acuză Universitatea că a decis ca ei să nu fie înscriși pentru vaccinare anti-COVID. În lipsa vaccinării, ei nu ar putea participa la practica clinică. 

”Problema este că facem cursurile doar online. Facultatea ne-a promis că, după ce vine vaccinul, vom putea sa începem cursurile în sistem hibrid, cu partea teoretică online și cea practică în spital. Deci o mulțime de persoane s-au înscris pentru a face vaccin. Acum, facultatea ne-a comunicat că nu mai sunt vaccinurile pentru noi, dar aproape 100% dintre studenți români s-au vaccinat deja. Deci studenții în limba română vor putea sa înceapă practica în februarie, dar noi, studenți din străinătate, nu. Trebuie sa știți că Facultatea ne-a promis pentru semestrul întâi două săptămâni la clinică, și la final nu am făcut nimic”, a spus un student străin pentru stiridecluj.ro

El a mai spus că fac o scrisoare comună, pentru că îi revoltă situația, fiind pregătiți să meargă mai departe. Situația ar fi unică în sens negativ în Cluj și nu s-ar regăsi și în Timișoara sau Iași, acolo unde s-au reluat sau se reiau cursurile în sistem hibrid. Se punctează faptul că pentru studenții la medicina dentară practica este extrem de importantă: ”Nu putem lucra pe viitor dacă nu putem învăța în facultate”. Cei 2.700 de studenți străini de la UMF Cluj achită anual câte 6000 de euro taxă, adică 16,2 milioane de euro.

Într-o intervenție la Antena 3, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul militar Valeriu Gheorghița, spunea, în contextul în care explica vaccinarea ”peste rând” acuzată de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: ”Studenții la medicină din seria de limbi străine nu s-au înscris în platforma de programare, pentru că nu există această modalitate la acest moment, va fi posibilă și această opțiune. Medicii rezidenți din afara României care-și desfășoară activitatea de pregătire și stagiile în spitalele noastre nu se regăsesc, de asemenea, în platforma de programare.” 

Vezi și: Valeriu Gheorghiță, replică pentru Vlad Voiculescu. Cine sunt persoanele vaccinate ”peste rând”. ”FOARTE BINE că au fost VACCINATE!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel