Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  STS, eroare în cazul crimelor din Caracal. Detectiv criminalist: Cum se face localizarea GPS. E strigător la cer!

Cazul înfiorător din Caracal scoate la iveală mari erori. 

Joi, 25 iulie 2019, Alexandra, o adolescentă de 15 ani a reușit să sune la 112. Dispăruse de miercuri, când făcea autostopul să se întoarcă acasă. A fost luată de un bărbat de 57 de ani, tată a trei copii și dusă la el acasă, acolo unde au mai dispărut pentru totdeauna și alte fete.

Către poliție, STS ar fi dat o arie din Munții Apuseni și trei locații greșite, după cum acuză IGPR.

Cum se apără STS

STS a răspuns, dând orele la care fetița de 15 ani a sunat disperată după ajutor. A fost apelat 112 ieri, la ora 11:05, apoi la 11:06, iar al treilea apel la 11:12. Tânăra nu a știut să spună adresa, dar a citat o carte de vizită pe care a găsit-o, menționând că nu știe dacă la adresa aceea se află. După ultimul apel, operatorul a încercat s-o sune de nouă ori, dar a intrat mesageria vocală în toate aceste cazuri. STS spune că nu identifică locul telefonului, ci informațiile sunt date de către furnizorul rețelei publice mobile de telefonie la inițierea apelului. 

Surse din Poliție spun că, potrivit apelului la 112, fetița a spus că se află într-o casă veche, aproape părăsită, cu doi câini lupi în curte, ce arată ca un service. 

”Localizarea unui semnal GPS se face pe o arie de maximum 6 metri”

Comisarul-șef în rezervă, detectivul criminalist Mihai Untaru, a spus, pentru DCNews, cu privire la faptul că STS ”nu s-a implicat și n-a oferit detalii corecte”: ”Construcția STS avea ca bază securitatea informațiilor, dar, în același timp, oferirea de informații clare în cazuri de excepție cum a fost acesta. Probabil că dacă se intervenea cum ar fi trebuit să fie, cel puțin una dintre fete ar fi putut fi salvată. Ei aveau posibilitatea să facă localizarea, cu o arie de maximum 6 metri, acesta e nivelul de localizare GPS al unui semnal. STS a mai fost implicat într-un astfel de scandal în cazul accidentului din Munții Apuseni, trebuie regândită legea siguranței naționale, ce se întâmplă e strigător la cer”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel