Stenograme de la flagrantul care l-a înfundat pe Vlasov

Președintele suspendat al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce lua mită 200.000 de euro de la denunțător. Vlasov nu a luat banii cu mâna lui, ci l-a trimis pe șoferul său să-i ridice din mașina denunțătorului, potrivit Agerpres.

Denunțătorul lui Vlasov este omul de afaceri Petroczki Gheza Iosif, un jucător important în industria de tipar din România, potrivit probelor strânse de procurori.

Împreună cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, încă din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretențiile formulate de către SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki a fost contactat de Mihail Vlasov. Cei doi s-au întâlnit la data de 13 martie 2014, la sediul Curții de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a întrebat pe omul de afaceri dacă știe cp are proces, dacă este conștient că îl va pierde și că va fi obligat să plăteasca suma de 4 milioane euro. Denunțătorul i-a replicat că pretențiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif că "este puțin important dacă pretențiile reclamanților sunt fondate sau nu", iar ideea este că o să fie "obligat la plata a 4 milioane euro", sens în care omul de afaceri a fost întrebat dacă dorește să câștige procesul și dacă e "dispus să contribuie".

Anchetatorii suștin ca acesta a fost momentul în care denuntatorul a înteles clar că, în fapt, i se solicită o suma de bani, dacă dorește să câștige procesul.

Petroczki Gheza Iosif i-a replicat ca nu are decat suma solicitată prin cererea reconvenționalp depusă la instanță, însă pentru câștigarea procesului Vlasov i-a solicitat direct 1.000.000 euro.

Procurorii mai arată că insistențele lui Vlasov au fost clare, acesta impunându-i practic lui Petroczki Gheza Iosif să-i promită o primă tranșă 500.000 euro, ce trebuiau remiși imediat, pentru ca, mai apoi, să procedeze la o întelegere, constând în aceea că, până la termenul din 19.03.2014, să-i achite 200.000 euro, urmând să primească mai multe termene apoi, pentru a achita întreaga sumă de 1.000.000 euro.

Din discutiile purtate, Petroczki a înțeles că Vlasov ar avea influență asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă CCIR.

La data de 18 martie 2014, în jurul orei 20,00, Vlasov s-a întâlnit cu Petroczki Gheza Iosif în incinta restaurantului englezesc din Hotelul Hilton.

Vlasov era însotit de prietenul și șoferul său, Adrian Ioan Onofrei, căruia îi spusese că merge la un meci de fotbal. În realitate, Vlasov i-a spus să opreasca autoturismul la restaurantul Hotelului Hilton, pentru "a avea o discuție" cu o persoană despre care spunea el că insistă să stea de vorbă.

După o scurtă discuție între Vlasov si Petroczki, aflați la mese alăturate, șoferul l-a însoțit pe omul de afaceri la mașina acestuia, unde a primit o pungă de culoare roșie, în care se aflau 200.000 euro, pe care a dus-o apoi la mașina lui Vlasov, moment în care au intervenit procurorii.

În urma unei sentințe a Curții de apel București din data de 20 martie, Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acuzat de trafic de influență.

ÎNREGISTRAREA AMBIENTALĂ A UNEI CONVORBIRI ÎNTRE VLASOV ȘI PETROCZKI

VLASOV MIHAIL: Aveți banii la dumneavoastră?
DENUNTATORUL: Da. E afară. Îi am în mașină.
VLASOV MIHAIL: La mașină, nu? Merge băiatu' cu dumneavoastră. Să plecăm acuma...
DENUNTATORUL: Da, bine.
VLASOV MIHAIL: Merge cu mine... merge băiatul ăla cu dumneavoastră.

----

DENUNTATORUL: Bine.
VLASOV MIHAIL: Și ne mai întâlnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai da-ți telefon nici cu ...[neinteligibil]... niciodată, da?
DENUNTATORUL: Bine.
VLASOV MIHAIL: Bine domnu...

----

VLASOV MIHAIL: Și aștepți la ...[neinteligibil]... Te duci fix la mașină și vin și eu la mașină.
xxxx : Da, da.

----

VLASOV MIHAIL: Dacă veniți prima dată cu ăia două sute, no.
VLASOV MIHAIL: Vorbim de... vorbim de jumătate din bani. Vorbim de jumătate, deja. Tranşa asta şi diferenţa de trei sute la termenu' viitor.
DENUNTATORUL: Deci, încă trei sute, termenu' viitor?
VLASOV MIHAIL: Ă?
DENUNTATORUL: Deci... încă trei sute la termenu' viitor?
VLASOV MIHAIL: La termenu' viitor, da!

----

VLASOV MIHAIL: Normal. Dumneavoastră o vedeți de... ca și cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastră vă vedeți în mod normal ...[neinteligibil]... o continuare. Când o să vină sorocul pronunțării o să ...[neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel