Statele Unite ale Americii se angajează să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie, susține ambasadoarea SUA la NATO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith.

Statele Unite vor face tot posibilul pentru a ajuta Ucraina, inclusiv în ceea ce privește nevoile de apărare aeriană, a declarat ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, subliniind sprijinul bipartizan pentru ca Kievul să respingă Rusia.

Ea a adăugat că orice plan ucrainean de contraofensivă va depinde în întregime de președintele Volodymyr Zelenskyy.

Marți, la doar câteva ore înainte ca Senatul SUA să aprobe pachetul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Smith a cerut Europei să-și intensifice eforturile, în timp ce aplauda noile angajamente britanice și germane, conform POLITICO.

”Sperăm că pe tot parcursul anului 2024, și cât timp va fi necesar, ambele maluri ale Atlanticului vor putea obține mai mult sprijin pentru Ucraina, astfel încât să poată învinge pe câmpul de luptă”, a spus Smith.

Semnal pentru alți aliați ai NATO

În ceea ce privește ultimul pachet adoptat de Congres, Smith a declarat că adoptarea acestuia va trimite un semnal către alți aliați ai NATO că SUA „se angajează să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie, că există un sprijin bipartizan pentru ceea ce face Ucraina și că acum ne așteptăm ca Europa să continue să își ofere asistența, astfel încât acest parteneriat să poată continua”.

Smith a salutat, de asemenea, decizia „minunată” a Germaniei de a oferi un sistem Patriot Ucrainei: „Cred că ceea ce se va întâmpla este că va inspira și alte țări să se uite la ce pot face mai mult în domeniul apărării aeriene”.

Un grup de 50 de țări va participa vineri la o reuniune lunară, prezidată de Statele Unite, la Ramstein, în Germania, pentru a discuta despre continuarea asistenței acordate Ucrainei. Apărarea aeriană va fi principalul punct de discuție.

„Nu există nicio îndoială că ei (n.r. Ucraina) au alte nevoi. Ei continuă să ne vorbească despre muniție și artilerie, dar cred că apărarea aeriană este atât de critică în acest moment, având în vedere atacurile neîncetate din partea rușilor”, a declarat Smith.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel