SR Stănescu vrea să scoată în afara legii firmele serviciilor secrete

srs
srs

Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu, vrea să scoată în afara legii firmele și fundațiile deţinute de serviciile secrete. Parlamentarul spune că acestea beneficiază de informaţii pe care concurenţii nu le au, prin urmare afectează concurenţa de pe piaţă.

Potrivit proiectului depus la Senat, activitatea societăţilor comerciale deţinute de serviciile secrete perturbă activitatea economiei. "Beneficiind, pe căi specifice, de informaţii privilegiate din piaţa internă sau externă, respectivele societăţi comerciale dobândesc un ascendent asupra altor societăţi având acelaşi profil de activitate şi reuşesc să câştige pe piaţă în competiţie cu acestea", scrie în preambulul proiectului de act normativ.

 Senatorul liberal nu a dezvăluit numele vreunei societăţi deţinute de serviciile secrete, dar în situaţia în care prevederile legii vor fi ignorate..."putem devoala existenţa unor societăţi acoperite, iar şefii serviciilor secrete vor răspunde penal".

Social-democratul Georgian Pop a declarat pentru Realitatea că: "Vă spun sincer că despre acest concept... societăţi, fundaţii sau ONG-uri sub acoperire eu personal nu am auzit. Dar, ma rog, dacă dl Stănescu cunoaşte aşa ceva, probabil că le descoperă şi probabil că o să le desfiinţeze".

 Dacă proiectul lui Sorin Roşca Stănescu este aprobat, firmele deţinute de serviciile secrete sau de interpuşi ar urma să fie desfiinţate în 30 de zile de la publicarea Legii în Monitorul Oficial. Senatorul vrea ca bunurile firmelor desfiinţate să treacă în patrimoniul RA-APPS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel