"Spidermanul francez", arestat după ce a escaladat un zgârie-nori din Frankfurt

Sebastian Florea / 28 sep 2019 / 14:48 Salveaza PDF Comentarii

Alain Robert, supranumit "Spidermanul francez", a fost arestat sâmbătă de Poliţia din Frankfurt după ce a escaladat fără echipament de protecţie şi fără autorizaţie un zgârie-nori din capitala financiară a Germaniei, potrivit unui jurnalist de la AFP.

În vârstă de 57 de ani, cascadorul francez a escaladat într-o jumătate de oră clădirea "Skyper" din Frankfurt, un imobil cu înălţimea de 154 de metri şi cu 42 de etaje, care găzduieşte sediul companiei Dekabank.

Mai mulţi pietoni s-au oprit în faţa clădirii, iar unii dintre ei au realizat fotografii şi înregistrări video cu telefoanele lor mobile.

După ce a coborât, Alain Robert a fost reţinut de Poliţia germană.

Specialistul francez în escalada urbană nu şi-a dezvăluit motivaţiile aflate în spatele acestei ascensiuni insolite.

La jumătatea lunii august, el a escaladat un zgârie-nori din Hong Kong, înainte de arbora o "banderolă a păcii", în timpul crizei politice din acest teritoriu insular, marcată de manifestaţii cvasi-cotidiene ale activiştilor pro-democraţie.

Alain Robert a escaladat peste 100 de imobile emblematice din lumea întreagă şi a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Printre cuceririle sale se află Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume (828 de metri), construit în Dubai, dar şi Turnul Eiffel din Paris şi turnurile gemene Petronas din Kuala Lumpur.

Cascadorul francez a suferit şi câteva căzături în timpul ascensiunilor sale şi a fost reţinut de Poliţie de mai multe ori.

Conform unui obicei pe care l-a adoptat începând din 1994, Alain Robert îşi realizează ascensiunile fără autorizaţie, complet singur şi fără niciun dispozitiv de siguranţă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28