"Spidermanul francez", arestat după ce a escaladat un zgârie-nori din Frankfurt

Alain Robert, supranumit "Spidermanul francez", a fost arestat sâmbătă de Poliţia din Frankfurt după ce a escaladat fără echipament de protecţie şi fără autorizaţie un zgârie-nori din capitala financiară a Germaniei, potrivit unui jurnalist de la AFP.

În vârstă de 57 de ani, cascadorul francez a escaladat într-o jumătate de oră clădirea "Skyper" din Frankfurt, un imobil cu înălţimea de 154 de metri şi cu 42 de etaje, care găzduieşte sediul companiei Dekabank.

Mai mulţi pietoni s-au oprit în faţa clădirii, iar unii dintre ei au realizat fotografii şi înregistrări video cu telefoanele lor mobile.

După ce a coborât, Alain Robert a fost reţinut de Poliţia germană.

Specialistul francez în escalada urbană nu şi-a dezvăluit motivaţiile aflate în spatele acestei ascensiuni insolite.

La jumătatea lunii august, el a escaladat un zgârie-nori din Hong Kong, înainte de arbora o "banderolă a păcii", în timpul crizei politice din acest teritoriu insular, marcată de manifestaţii cvasi-cotidiene ale activiştilor pro-democraţie.

Alain Robert a escaladat peste 100 de imobile emblematice din lumea întreagă şi a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Printre cuceririle sale se află Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume (828 de metri), construit în Dubai, dar şi Turnul Eiffel din Paris şi turnurile gemene Petronas din Kuala Lumpur.

Cascadorul francez a suferit şi câteva căzături în timpul ascensiunilor sale şi a fost reţinut de Poliţie de mai multe ori.

Conform unui obicei pe care l-a adoptat începând din 1994, Alain Robert îşi realizează ascensiunile fără autorizaţie, complet singur şi fără niciun dispozitiv de siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel