Spania: Vârsta de pensionare va creşte la 67 de ani

Valeriano Gomez
Valeriano Gomez

Guvernul socialist din Spania va propune, în viitoarea sa reformă a pensiilor, creşterea vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani, prelungind perioada de referinţă de la 15 la 20 de ani, a declarat luni ministrul spaniol al Muncii, Valeriano Gomez.

„Cea mai bună modalitate de a creşte durata de muncă este de a majora vârsta de pensionare la 67 de ani“, a declarat ministrul pentru postul de radio Cadena Ser. Cei care vor să „doresc să iasă la pensie la 65 de ani vor putea face acest lucru, însă în acest caz vor fi nevoiţi să accepte o scădere a pensiei“, a adăugat el.

Cu privire la perioada de referinţă pentru a calcula valoarea pensiei, „aceasta trebuie să crească de la 15 la 20 de ani, fără a abandona ulterior posibilitatea ca aceasta să fie majorată succesiv, până la 25 de ani“, a declarat el, estimând că „obiectivul este ca mare parte din perioada de muncă (...) să fie luată în calcul în momentul stabilirii pensiei“, transmite Agerpres.

Partidul socialist (PSOE) a încheiat un acord parţial cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular, cu privire la prelungirea perioadei de referinţă de calculare a pensiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel