Spania-Rusia, în optimi la CM 2018. Avancronica meciului

Fotbal - CM 2018, vă prezentăm avancronica meciului Spania - Rusia, din optimile Cupei Mondiale.

Un meci între Spania şi Rusia, echipe care se vor înfrunta duminică, de la ora 17,00 (ora României), la Moscova, pe Stadionul Lujniki (TVR 1, TVR HD), în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, părea foarte dezechilibrat înaintea turneului, dar acum situaţia pare mult mai strânsă.

Rusia, cea mai slabă echipă participantă potrivit clasamentului FIFA (locul 70), a făcut două meciuri foarte bune, câştigând la scor cu Arabia Saudită (5-0) şi învingând fără probleme Egiptul (3-1), înainte de a se înclina în faţa Uruguayului cu 0-3, după o partidă în care a fost în cea mai mare parte a jocului în inferioritate.

Campioana mondială din 2010, Spania, a suferit o lovitură teribilă chiar înaintea debutului competiţiei, selecţionerul Julen Lopetegui fiind demis şi înlocuit cu Fernando Hierro. Valoarea echipei a făcut ca Spania să câştige Grupa B, dar jocul şi chiar rezultatele au avut de suferit.

Cele două echipe au jucat un meci amical interesant în noiembrie anul trecut, terminând la egalitate, 3-3 (Aleksei Miranciuk, Smolov 2, respectiv Jordi Alba, Ramos 2, ambele din penalty-uri), ultima confruntare oficială având loc la EURO 2018, în semifinale (0-3), ibericii câştigând apoi titlul european. Veteranul rus Serghei Ignaşevici este unul dintre cei trei supravieţuitori ai echipei din 2008, alături de portarul Igor Akinfeev şi fundaşul stânga Iuri Jirkov. De la spanioli se mai află în lot Ramos, Iniesta şi David Silva, alături de rezerva Reina.

Rusia nu a învins niciodată Rusia în cele şase meciuri directe, ibericii având patru victorii şi două egaluri. Cei mai buni marcatori ai celor două echipe la CM 2018 sunt Denis Cerîşev, care joacă în Spania, la Villarreal, şi Diego Costa, fiecare cu trei reuşite. Rusia este echipa care a alergat cel mai mult la CM 2018 în primele două meciuri (118 km, respectiv 115 km), dar intensitatea a scăzut mult în ultimul meci, cu Uruguayul (98 km), din cauza faptului că a evoluat mult timp în zece oameni.

Rusia, prima oară în optimi

Sbornaia joacă în optimile Cupei Mondiale pentru prima oară de la destrămarea Uniunii Sovietice. Cel mai bun rezultat pentru URSS a fost semifinala jucată în 1966. Spania a cucerit titlul mondial în 2010, dar înainte de această performanţă nu trecuse de sferturi niciodată

La Roja este neînvinsă de 23 de partide, ultimul eşec fiind 0-2 cu Italia, în optimi la EURO 2016. Spania întâlneşte pentru a cincea oară o echipă gazdă la Cupa Mondială, neavând nicio victorie. Dacă va juca, Sergio Ramos îl va egala pe Iker Casillas, spaniolul cu cele mai multe partide la Cupa Mondială, 17. Toţi fotbaliştii ruşi sunt apţi de joc, inclusiv Alan Dzagoev (accidentat în primul meci) şi Aleksandr Erohin.

Câştigătoarea dintre Rusia şi Spania va întâlni în sferturi Croaţia sau Danemarca.

Echipele probabile pentru meciul programat pe stadionul Lujniki (capacitate 80.000 locuri):

Spania: David De Gea - Dani Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba - Sergio Busquets, Koke, Andres Iniesta, Isco - Diego Costa, Iago Aspas. Selecţioner: Fernando Hierro.
Rusia: Igor Akinfeev - Mario Fernandes, Ilia Kutepov, Serghei Ignaşevici, Iuri Jirkov - Roman Zobnin, Daler Kuziaev - Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cerîşev - Artem Dziuba. Selecţioner: Stanislav Cercesov. Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel