Sorina Pintea: Trebuie să spunem adevărul. Alessandra Stoicescu: Pentru asta vă aplaud

Sorina Pintea: Trebuie să spunem adevărul.  Alessandra Stoicescu: Pentru asta vă aplaud
Sorina Pintea: Trebuie să spunem adevărul. Alessandra Stoicescu: Pentru asta vă aplaud

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, marți, în platoul Antena 3, a prezentat fără ocolișuri o situație existentă în spitalele din România.

Ministrul Sorina Pintea a spus că "temerile nu își iau locul când e vorba de pacienți". "Și la Colectiv erau medici care se temeau să semneze că nu pot fi tratați în România, lucru necesar ca să poată intra în funcțiune formularul care achita cheltuielile în străinătate", a zis Alessandra Stoicescu, moderatoarea emisiunii "100 de minute" de la Antena 3.

Proceduri simplificate

"Învățăm. Va trebui să facem niște proceduri foarte clare, deși ele există, dar mai facile, mai ușor de accesat și mai sigure inclusiv pentru medici. Până la urmă, trebuie să avem grijă și de ei", a afirmat Sorina Pintea.

"Procedura trebuie, în mod evident, simplificată. Foarte mulți copii merg la tratamente în străinătate, pentru că anumite proceduri nu se fac aici – e o discuție foarte lungă. (...) Dacă mai avem astfel de cazuri cu mai mulți pacienți arși – Doamne ferește să mai fie -, de preferat este să-i trimitem în străinătate?", a întrebat Alessandra Stoicescu.

Numărul de paturi, limitat

"Numărul de paturi este limitat. (...) Eu cred că trebuie să spunem adevărul. Aceasta este situația", a declarat ministrul Sănătății. "Nicio țară din lumea aceasta nu poate să trateze 60 de pacienți în același timp", a adăugat Sorina Pintea.

"Asumându-ne, în sfârșit deschis, și pentru asta vă aplaud, că doar șase paturi îndeplinesc condițiile... poate că de abia acum începem să ne însănătoșim, pentru că o boală pe care o aveam era aceea de a acoperi", a spus Alessandra Stoicescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel