Sorina Pintea, control inopinat la Spitalul Sanador: Am fost puțin invidioasă...

Sorina Pintea:Am vrut să văd unde s-ar încadra Spitalul Sanador Foto: C. Andreescu
Sorina Pintea:Am vrut să văd unde s-ar încadra Spitalul Sanador Foto: C. Andreescu

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, s-a aflat, joi după-amiază, într-ul control inopinat la Spitalul Sanador, unul dintre cele mai mari spitale private din România.

"Voi face vizitele acestea  inopinate și la spitalele private, cele care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că este important să văd ce finanțează statul român  și dacă pacienții sunt mulțumiți", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la terminarea controlului de la Spitalul Sanador din Capitală.

"Mai am un motiv, pentru care voi vizita și celelalte spitale private mari din București, poate noaptea. Astăzi a fost o zi  în care după-amiaza a fost liberă și am zis să o ocup cu această vizită.

După cum știți, am discutat despre tratamentele pe care Ministerul Sănătății le decontează pentru pacienți în srtrăinătate, de fapt procedurile, cele care nu se pot face în România, în spitalul public. Am făcut niște analize de preț, comparative pentru multe dintre  procedurile care nu se pot face în spitalele  publice și care se fac în trăinătate, dar o parte făcându-se în sistemul privat din România. Diferențele sunt de preț, între ceea ce se face în străinătate și în sistemul privat din România, sunt foarte mari, mergând până la 50.000 de euro pe procedură.

Vezi și:  Sorina Pintea, la Sanador: Decontarea procedurilor în sistemul privat, de la 1 iulie

Asta înseamnă că ceea ce am discutat și ce am dezbătut, gândit că putem  deconta la spitalele private fără să decontăm în străinătate proceduri pe care le putem face aici trebuie  dă devină realitate cât mai repede", a declarat ministrul Sănătății.

"Am văzut pacienți mulțumiți, confortul pe care îl oferă aceste spitale, și mai presus de orice ecipamentele. Vă spun sincer că am fost puțin invidioasă pe zona de neurochirurgie, pe zona de cardiologie intervențională.  Nu spun că sistemul public nu beneficiază de aceste proceduri. Avem CC Iliescu, avem Floreasca, avem Universitarul, dar  parcă mi-ar place să văd aceeași organizare, pentru că până la urmă vorbim de organizare și în unele  dintre spitalele publice.

Întrebată dacă au fost și lucruri care ar fi nemulțumit-o, ministrul Sorina Pintea a declarat că: "Sunt lucruri pe care nu le-a discutat cu medicii din spital. Am observat cum e organizat blocul operator, dacă  se respectă circuitele, filtrele,  terapia intensivă, separat post-operatorul, saloanele pentru  izolarea pacientului, post-operatorul septic. Dar mai este și un aspect.  Voi merge în toate spitale private, care sunt în contract cu Casa de Asigurări, și vom egaliza la un moment dat indicatorii pentru raportare, inclusiv pentru infecții, pentru că până la urmă tot sistemul de sănătate este, fiind vorba despre categoriile de clasificare, pentru că spitalele publice sunt clasificate, de la categoria I  până la categoria a V-a, spitalele private, nu. De aceea vrem să extindem acești indicatori și am vrut să văd cam unde s-ar încadra Spitalul Sanador", a declarat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel