Sorin Cîmpeanu: „Afirmația cum că testele pentru elevi nu sunt conforme este falsă”

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că testele pentru elevi sunt conforme.

„S-au primit 6,5 milioane de teste. În primul rând, cerințele de performanță și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului. În al doilea rând, licitația a fost organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate. În al treilea rând, contractele ai fost semnate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar recepția a fost făcută conform contractului semnat. Inspectoratele județene au primit ceea ce s-a achiziționat, adică două tipuri de teste până acum. Unele ambalate la cutii de câte 25, altele ambalate la cutii de câte 50. Fiecare cutie conține câte un pliant de instrucțiuni, cât și un certificat de conformitate. 

Afirmația cum că nu sunt conforme este falsă. Astfel de afirmații trebuie taxate, inclusiv penal, pentru că achiziția făcută la nivel guvernamental s-a făcut cu deținerea certificatului de conformitate”, a transmis ministrul Educației la Antena 3.

Au existat și discuții cu șeful DSU, Raed Arafat

„Aș vrea să vă spun că există deja Inspectorate Școlare Județene, care au rezolvat problema, ambalând individual aceste teste. Vă mai spun ca am discutat la IGSU, iar doctorul Raed Arafat ne-a confirmat că așa se livrează testele în toată lumea, atunci când este vorba de cantități mari, și în Germania, și în alte state europene. 

Este o problemă, într-adevăr, este încă o complicație pentru personalul din învățământ, dar sunt convins ca acest lucru se va rezolva, pentru că problema există, este mare, dar avantajul testării este mult mai mare. Profesorii din școli înțeleg foarte bine acest lucru”, a continuat Cîmpeanu.

Asigurări pentru părinți că totul este în regulă

Întrebat dacă dă asigurări părințilorpentru teste, acesta a răspuns: „Categoric, da, în plus și cu certificatul de conformitate, ca să nu mai auzim astfel de informații false, că nu sunt conforme. Ele sunt conforme. Instituțiile statului, în următoarea ordine: Agenția Națională a Medicamentului, Oficiul Național de Achiziții Centralizate, IGSU și-au asumat această conformitate. În Monitorul Oficial, Ministerul Sănătății a publicat instrucțiunile de utilizare ale acestor teste, în momentul în care a cunoscut tipul acestor teste, inclusiv faptul că nu sunt livrate individual”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel