Sondaj bomba despre unire: acum s-ar putea câștiga un referendum la Chișinău

Un sondaj de opinie cu circuit închis arată că, deşi favorabili reUnirii sînt puţin peste 30%, cei care au declarat că ar vota DA la un referendum depăşesc în acest moment 50%, iar cei care ar spune NU sînt undeva la 30%. Despre aceasta scrie, într-o postare pe platforma voxpublika, Marius Dorin Lulea, Preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie, reluat de tribuna.md.

Potrivit sursei citate, „inclusiv cei care nu sînt favorabili reUnirii, ar vota pentru aceasta ca şi ultimă speranţă pentru un trai mai bun, dar mai ales ca o pedeapsă aplicată politicienilor moldoveni".

„Nimic surprinzător din cele de mai sus, cînd chiar urechile mele au auzit oameni în stradă, moldovenişti convinşi, că, decît în sărăcia asta, cu hoşii aceştia, mai bine cu România. Lăsînd partea spirituală la o parte, să dovedim mai mult pragmatism şi să lăsăm pe fiecare să îşi găsească motivele şi argumentele reUnirii", scrie Marius Dorin Lulea.

În context, el aminteşte că „România are o agendă cu privire la Republica Moldova şi nu este ascuns că aceasta se refera la o viitoare reUnificare paşnică şi în limitele tratatelor internaţionale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel