Solidaritate cu Liviu Dragnea: Alegerile din UNCS, amânate până în 2013

Liviu_Dragnea-1
Liviu_Dragnea-1

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România a decis să-și amâne alegerile pentru funcția de președinte până în 2013, astfel ca Liviu Dragnea să poată fi ales în funcția de președinte al organizației. Decizia a fost luată la reuniunea USL din Delta Dunării, la care participă 36 de șefi de Consilii Județene, membri USL. Liderii organizațiilor locale ale Uniunii protestează astfel față de presiunile politice la care e supus Dragnea, în ”dosarul Referendumul”. Mai mult ca sigur, după alegeri acest dosar instrumentat de procurori fideli lui Traian Băsescu se va închide, iar Dragnea va fi reconfirmat în funcția de președinte al UNCS, au spus mai mulți participanți la întâlnirea de la Murighiol. Discuțiile liderilor de Consilii Județene au avut loc cu o zi înainte de negocierile din conducerea USL pentru finalizarea listelor la alegerile din 2012.

Reuniunea are loc la complexul hotelier Puflene, din Delta Dunării. Joi, premierul Victor Ponta a sosit la Murighiol însoțit de doi comisari europeni, pe care i-a invitat în Rezervația Biosferei: Dacian Cioloș, de la Agricultură și Janez Potočnik, de la Mediu. Alături de oficialii europeni în Deltă au venit ministrul Mediului, Rovana Plumb și cel al Agriculturii, Daniel Constantin, care va participa și la negocierile din USL, din partea PC.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost acuzat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a creat un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii.

În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al unui partid politic, Dragnea Nicolae Liviu și-a folosit influența și autoritatea funcției în vederea obținerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care să garanteze validarea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel