Şoferi de ambulanţă, arestaţi după ce au răspândit zvonuri false despre coronavirus

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Doi şoferi de ambulanţă au fost arestaţi după ce au răspândit mai multe zvonuri false despre contaminarea cu coronavirusul din China. 

Cei doi şoferi din Kazahstan sunt suspectaţi de 'răspândirea de informaţii false' despre coronavirus, a precizat Sergei Neznayev, purtătorul de cuvânt al poliţiei din cel mai mare oraş al ţării, Almaty.

"Au auzit ceva undeva şi au început să răspândească informaţii", prin serviciul de mesagerie WhatsApp, a precizat Neznayev pentru AFP, adăugând că zvonurile au fost 'verificate şi respinse'. În Kazahstan, diseminarea informaţiilor false este pedepsită cu până la un an de închisoare.

Măsuri împotriva turiştilor chinezi 

Această fostă republică sovietică se numără printre ţările care au luat măsuri împotriva turiştilor chinezi, în timp ce noul coronavirus a continuat să se răspândească de la apariţia sa în decembrie în oraşul chinez Wuhan. Miercuri, autorităţile au ordonat închiderea legăturilor de autobuz, avion şi tren cu China şi încetarea eliberării de vize pentru cetăţenii acestei ţări. Până în prezent nu a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în Kazahstan, însă zvonurile pe această temă circulă intens în ţările din Asia Centrală, dependente economic de China.

În Tadjikistan, compania aeriană Somon Air a negat zvonurile potrivit cărora un pasager a murit pe unul dintre zborurile sale după ce a contractat virusul. În China continentală, epidemia de pneumonie virală s-a soldat până în prezent 170 de morţi şi peste 7.700 de persoane infectate, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel