Scena politică fierbe la granița cu România. Reacție de la Bruxelles

Parlamentul Republicii Moldova a demis guvernul condus de prim-ministrul Valeriu Streleț în urma unui vot de neîncredere susținut de majoritatea membrilor.

Andi Cristea, președinte al Delegației Parlamentare a Comitetului de Asociere UE-Republica Moldova, a comentat cu privire la ultimele evoluții politice.

"Îmi exprim îngrijorarea profundă cu privire la lipsa de predictibilitate și stabilitate a procesului politic și regret foarte mult fragilitatea situației politice actuale din Republica Moldova. Este foarte important ca, în acest moment de criză, toate forțele politice să fie ghidate de un act de responsabilitate și să se angajeze într-un spirit de consens, unind în spatele lor interesele cetățenilor și nevoile imperioase ale țării. Sper că un dialog constructiv și cuprinzător va fi acum efectuat, conducând la formarea unui nou guvern, fără întârziere", a spus Andi Cristea.

Europarlamentarul român a adăugat: "Un nou Guvern care confirmă calea europeană a țării, implementarea eficientă a Acordul de Asociere și atât de necesarele reforme, pot restabili, în cele din urmă, încrederea cetățenilor prin confirmarea capacității autorităților de a aborda probleme presante care se confruntă țara în prezent. În conformitate cu cerințele cetățenilor, ar trebui să se acorde o atenție deosebită independenței și eficienței sistemului judiciar, pentru a lupta împotriva corupției, dar și a bunei guvernării în general. Frauda bancară recentă ar trebui să fie investigată și aducerea în fața justiției a celor responsabili, cu respectarea principiilor statului de drept. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și suntem pregătiți să ajutăm Republica Moldova prin toate mijloacele de care dispunem".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel