Singurul anestezist de la Spitalul de Urgență din Călărași iese la pensie. Nu există înlocuitor

Singurul anestezist care lucrează în Spitalul Județean de Urgență din Călărași va ieși în luna august la pensie. Vestea este proastă în condițiile în care conducerea instituției spune că nu există înlocuitor.

Medicul anestezist Aura Farkaș spune că abia așteaptă momentul pensionării din cauza programului infernal - "când sunt urgenţe, nu pot să plec acasă. Am venit şi de acasă, nici n-am ajuns şi am revenit. Nu poţi să laşi un om în suferinţă".

Farkaș lucrează în cadrul spitalului de 33 de ani și a pregătit în acest timp peste 70.000 de pacienți pentru operație. La momentul angajării lucrau alți șase medici cu aceeași specializare.

Acum, deși au loc circa 200 de operații lunar, conducerea instituției nu găsește înlocuitor, astfel că pacienții vor trebui să meargă în alt județ sau să plătească operațiile unor clinici private.

Managerul spitalului spune că "voi lansa ideea: cine vine ca anestezist la Călăraşi va avea un pachet financiar rezonabil, care va porni de la minimum 1.000 de euro pe lună", scrie B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel