'Sindromul' Greta Thunberg - 'Pământul a luat foc'. Ce pancartă a afișat activista la un PROTEST pro-mediu la Hamburg

Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres

Aproximativ 20.000 de persoane i s-au alăturat vineri activistei suedeze pentru mediu Greta Thunberg la o manifestaţie în oraşul Hamburg din Germania, conform estimărilor poliţiei, informează DPA. 

Greta Thunberg a scris ulterior pe Twitter că organizatorii au estimat că la protest au luat parte 60.000 de persoane. Activista în vârstă de 17 ani a postat de asemenea o fotografie cu ea cu un banner pictat de mână pe care se putea citi 'grevă şcolară pentru climă'.

Participanţii, care cer politici climatice mai bune, au afişat postere şi bannere cu mesaje precum 'Vom face grevă până când veţi acţiona' şi 'Pământul a luat foc'.

Evenimentul a început cu un moment de reculegere pentru victimele atacului armat din oraşul german Hanau din această săptămână. Protestul a fost organizat de mişcarea 'Vinerile pentru Viitor' a elevilor şi studenţilor. Manifestaţia vine cu două zile înainte de alegerile din oraşul-land Hamburg, iar la protest au luat parte şi numeroşi politicieni.

În urmă cu aproape fix un an, Greta Thunberg lua parte la o grevă pentru mediu la Hamburg pentru prima dată. Cea mai mare grevă pentru mediu din Hamburg de până acum a avut loc în septembrie 2019 şi a atras 70.000 de persoane.

Tânăra activistă suedeză a început o mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice prin absenţa de la şcoală în zilele de vineri, prima sa grevă de acest fel având loc în august 2018. 'A 79-a săptămână de grevă şcolară', a scris Greta Thunberg pe Twitter, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel