Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian - VIDEO

silvio-berlusconi-afp-mediafax-foto-eric-feferberg
silvio-berlusconi-afp-mediafax-foto-eric-feferberg

Acuzat că a subminat credibilitatea ţării, Silvio Bersluconi a demisionat, sâmbătă, de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, a anunţat preşedinţia Republicii. Vestea a fost primită cu aplauze de mii de locuitori care au ieșit pe străzile Romei

Demisia a fost acceptată de preşedintele Republicii Giorgio Napolitano, care ar urma să îl numească în locul lui pe fostul comisar european Mario Monti, în vârstă de 68 de ani.

Culmea umilinţei, Il Cavaliere a fost nevoit să părăsească palatul prezidenţial printr-o ieşire secretă, în timp ce în faţa intrării principale manifestanţii aplaudau şi strigau "bufonule, bufonule!".

El a fost întâmpinat cu o oră mai devreme cu strigăte ca "mafiotule!", "ruşine!", "închisoare!" "s-a terminat!" sau "primavera, primavera" (primăvară, primăvară), o aluzie probabilă la revoluţiile arabe care au îndepărtat de la putere dictatorii.

Apropiaţilor săi, el le-a mărturisit că este "profond întristat", potrivit agenţiei italiene Ansa.

Încă din cursul după-amiezii, mulţimea a invadat diverse zone-simbol ale puterii de la Roma, strigând "Demisia, demisia". Unii participanţi purtau drapele italiene, în timp ce alţii afişau pancarte pe care se putea citi "Bye-bye Silvio!", "Dispari!" şi "În sfârşit!".

La palatul Quirinal, o orchestră improvizată, ai cărei muzicieni şi cor s-au găsit pe Internet, a interpretat Aleluia de Handel.

"Astăzi, suntem aici pentru că suntem foarte, foarte bucuroşi că Berlusconi se duce în sfârşit acasă! Să se ducă acasă!", declară o manifestantă pe fondul fluierăturilor. "Ciao, şi mai ales, nu te întoarce!", afirmă un altul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel