Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. Pe 9 martie, de Sfinții 40 de Mucenici, se spune că trebuie să bei 44 de pahare. De unde vine această tradiție?

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. Sfinţii 40 de Mucenici au pătimit în localitatea Sevastia din Armenia, în vremea domniei împăratului Liciniu. Cei 40 de mucenici erau soldaţi care au mărturisit că sunt creştini şi din acest motiv au refuzat să jertfească idolilor.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. Pentru mărturisirea credinţei în Hristos, cei 40 de mucenici au fost supuşi la multe chinuri, ca în cele din urmă să fie scufundaţi într-o apă aproape îngheţată de lângă cetate, scrie crestinortodox.ro.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. Tradiția spune că bărbații trebuie să bea în ziua de mucenici 40 de pahare cu vin. Vinul reprezintă sângele vărsat de cei 40 de Sfinți Mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot să bea cele 40 de pahare cu vin, e bine că măcar să guste vin în această zi sau să fie stropiți cu vin, acesta însemnând sânge și putere de muncă peste an. În tradiția populară, bărbații beau 44 de pahare cu vin. De unde provine diferența?

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. După tradiția creștină, Sfinții martiri au fost 40, după cea geto-dacica, au fost 44, atâtea fiind și zilele dintre 9 martie și 23 aprilie, când este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De aceea, în unele zone, există până astăzi credința, că acești Sfinți au fost 44.

Sfinții 40 de Mucenici, 9 martie. De ce se beau 44 de pahare. Cei 40 de Mucenici sunt pomeniţi ca simbol al biruinţei muceniceşti, fiecare după numele lui: Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton şi Aglaie.

Vezi și: Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară

Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy