SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018: TRADIȚII. MESAJE pentru cei ce-i poartă numele

Astăzi, 25 ianuarie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Grigorie. 

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018. Părinții Sfântului Grigorie erau de neam bun şi drepţi: Grigorie şi Nona.

După ce au născut pe marele Grigorie, părinţii lui au fost renăscuţi, primind Botezul prin apă şi prin Duh, şi tatăl sfântului a ajuns îndrumător adevărat şi arhiereu al cetăţii Nazianz.

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018. Sfântul Grigorie a străbătut toată învăţătura ştiinţei. El i-a ascultat pe  cei mai vestiţi dascăli ai timpului său, în Cezareea şi Atena. Filozofii din Atena au căutat să-l oprească la ei, ca dascăl de filozofie, dar Grigorie, care singur spune că el împreună cu sfântul Vasile nu cunoşteau decât două căi în Atena: a şcolii şi a bisericii, s-a întors la tatăl său Grigorie, care era episcop bătrân în Nazianz.

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018.  El a trăit câţiva ani în pustiu. A fost preot în Nazianz, a îmbrăcat în strălucire ortodoxă amvonul bisericuţei Sfânta Anastasia din Constantinopol, pe când ereticii arieni erau puternici în cetate. A ajuns patriarh şi întâistătător al soborului al doilea de la Constantinopol, din anul 381. Dar când era pe culmea faimei lumeşti, Grigorie, care iubea liniştea şi gândirea la cele înalte, a părăsit cetatea şi scaunul patriarhal şi s-a aşezat în satul Arianz din Capadochia, unde mai apoi, în linişte, a trecut către Domnul. Vestite sunt scrierile lui, mai ales cele cinci cuvântări teologice, în care lămureşte taina cea adâncă a Sfintei Treimi.

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018.  Mişcătoare Moaştele lui au fost aduse din Nazianzul Capadociei, în biserica Sfinţilor Apostoli, de iubitorul de Hristos şi preacucernicul împărat Constantin Porfirogenetul.

TRADIȚII DE SFÂNTUL GRIGORIE

Sfântul Grigore este considerat ocrotitor al văduvelor și vitelor. Sărbătoarea este respectată pentru a nu avea parte de boli, în special de catre bărbați, pentru ușurarea păcatelor copiilor pierduți și se sărbatoreste mai ales de către meșterii lemnari. 

De ziua Sfântului Grigorie, femeile nu muncesc pentru a nu da naștere unor copii ologi. De asemenea, nu se țese, nu se coase, nu se împleteste cu iglita și nu se dă nimic din casa pentru a nu avea parte de pagubă în tot timpul anului.

MESAJE DE SFÂNTUL GRIGORIE


SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018. - Fie ca toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi cât mai frumoasă!

- Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine! La Mulţi Ani!

- Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

- Fie ca sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018. - Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!

- La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani!

- Bucuria lumii toată, zi de zi-n uşă să-ţi bată, iar Bunul Dumnezeu să-ţi dea, tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

SFÂNTUL GRIGORIE, 25 ianuarie 2018. - Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!

- Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

- Îţi doresc pe vânt ce bate, multă, multă sănătate şi pe stele ce lucesc, fericire iţi doresc. La mulţi ani!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel