Serviciul de informații din Danemarca, avertisment privind planurile Rusiei: Provocările militare care vor viza statele NATO nu înseamnă război deschis, dar atenție!

Fotografie de la Ivan  Hassib: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/militar-razboi-armata-vehicule-10970479/
Fotografie de la Ivan Hassib: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/militar-razboi-armata-vehicule-10970479/

Tot mai multe state europene se tem de o confruntare cu Rusia.

Potrivit Bild, ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen, a declarat în fața Parlamentului că analiza Serviciului danez de informații militare preconizează că Rusia este „foarte probabil” să folosească forța militară pentru a „contesta statele NATO”.

Rusia ar putea pune presiune asupra țărilor NATO, de exemplu, trimițând în mod regulat avioane și nave de război pentru a încălca granițele naționale. Putin ar putea chiar să-și desfășoare armata de-a lungul granițelor unora dintre țările NATO.

Cu alte cuvinte, ”provocările militare” care vor viza statele NATO nu înseamnă război deschis. „Cu toate acestea, operațiunile militare sub pragul războiului sunt posibile”, relatează ziarul german Bild, care spune că citează din analiza informațiilor militare daneze.

Serviciul de informații consideră că războiul este „puțin probabil în acest moment”, ceea ce înseamnă că Danemarca nu este în pericol militar acut „în acest moment”. Rusia se teme de „folosirea puterii sale militare pentru a ataca țările NATO din cauza articolului 5 al Alianței”, subliniază analiza.

„Cu toate acestea, disponibilitatea Rusiei de a-și asuma riscuri a crescut după ce Finlanda și Suedia au aderat la NATO”, continuă analiza pe care Bild spune că a consultat-o.

Moscova vrea să mărească numărul forțelor sale armate în regiunea Mării Baltice și în nord-vest, deși acest lucru nu este încă posibil pe termen scurt.

„Încercările de a ocupa un teritoriu sunt puțin probabile, dar ar putea fi  (posibile) operațiuni care paralizează procesele decizionale ale NATO, amenință coeziunea și slăbesc voința Alianței”, arată Flemming Splidsboel, expert pe Rusia și cercetător la Institutul Danez pentru Studii Internaționale.

Danemarca trebuie să grăbească ritmul

De asemenea, șeful armatei daneze, generalul Flemming Lentfer, în vârstă de 59 de ani, avertizează că Rusia este acum mai puternică decât se aștepta, în ciuda războiului de doi ani din Ucraina.

Potrivit lui, Putin trece aproape complet la economia de război și țara își construiește deja surprinzător de rapid puterea de luptă și proviziile.

Concluzia lui Lentfer (care se poate aplica și Armatei române): Danemarca are doar câțiva ani pentru a-și aduce forțele armate la nivelul cerut de provocările vremurilor, scrie DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel