Serbia votează. Peste 6,7 milioane de alegători sunt chemaţi la urne

Boris-Tadici-.ghimpele-630x436
Boris-Tadici-.ghimpele-630x436

Peste 6,7 milioane de alegători sunt așteptați, duminică, la secţiile de votare deschise pentru alegerile prezidenţiale, parlamentare, provinciale şi locale din Serbia, acest scrutin fiind considerat decisiv pentru viitorul european al statului, potrivit AFP.

După destrămarea Iugoslaviei la începutul anilor 1990, dezbaterile sunt dominate de probleme economice și nu de criza din Kosovo, Serbia confruntându-se cu un şomaj-record, de 24 la sută, şi cu o economie aflată în stagnare.

Atât tabăra preşedintelui demisionar Boris Tadici şi a Partidului Democrat (DS), cât şi cea a conservatorului populist Tomislav Nikolici şi a Partidului Sârb al Progresului (SNS, de opoziţie) promit locuri de muncă şi sosirea investitorilor străini, dar şi combaterea corupţiei şi a economiei subterane.

În timp ce Boris Tadici, 54 de ani, consideră scrutinul ca fiind "crucial", îndemnând alegătorii, cărora le promite că aderarea Serbiei la UE va avea loc ăn următorii cinci ani, să decidă dacă doresc "continuarea schimbărilor şi dezvoltarea ţării", Tomislav Nikolici, 60 de ani, promite creşterea impozitelor pentru cei bogaţi, redistribuirea veniturilor pentru ajutarea celor defavorizaţi şi atragerea de investiţii străine.

Pe de altă parte, soţia lui Vojislav Seselj, candidată a opoziţiei naţionaliste în scrutinul prezidenţial, promite alegătorilor că va suspenda procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, în eventulitaea unui succes la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel