Semnificaţia martorilor de bord. Ce înseamnă fiecare semn aprins

Foto: Levent Simsek - Pexels
Foto: Levent Simsek - Pexels

Aprinderea unui bec în bord reprezintă o mare temere pentru şoferi, mai ales atunci când aceştia nu ştiu exact ce reprezintă acesta.

Pentru a le veni în sprijin şoferilor care nu cunosc semnificaţia becurilor care se aprind în bordul maşinii, pe reţelele sociale circulă un tabel în care li se arată ce reprezintă fiecare în parte. Imaginea este deja virală, fiind distribuită fie de şoferi, fie de service-uri auto.

Iată care este aceasta: 

 

Citeşte şi: Martorii auto pe care NU TREBUIE să îi ignori. Faci maşina praf

 

Deşi maşinile au o sumedenie de martori de bord care te anunţă când ceva nu este în regulă, unii nu trebuie deloc ignoraţi.  1.Martorul presiune scăzută a uleiului

Este unul dintre martorii cel mai greu de înțeles. Asta înseamnă că, atunci când face „ping” pe tabloul de bord, mulți șoferi nu știu exact ce înseamnă și, prin urmare, nu pot lua măsurile corecte pentru a-l corecta. Recomandăm să treceți pe la un service cât de repede puteți și să nu amânați procedura pentru că problema este gravă și se poate agrava.

2.Martorul Check Engine

Check Engine poate apărea când calculatorul de bord al maşinii detectează o problemă. Ea poate fi una minoră, cum ar fi o defecţiune la un senzor sau poate veni de la un voltaj scăzut al baterie, dar ar putea indica o defecţiune gravă care, neglijată, ar putea provoca daune costisitoare. Aprinderea acestui martor nu necesită oprirea imediată a motorului, dar dacă se aprinde, recomandarea este să duci cât mai repede maşină la o diagnoză.

3. Martorul de temperatură al motorului

Această lumină de avertizare arată ca un termometru scufundat în lichid. O bară cu linii verticale care iese din câteva linii ondulate. Este greu de descris în cuvinte, dar suntem siguri că știi despre ce vorbim. Dacă se aprinde acest martor, este cazul să oprești cu prima ocazie, deoarece motorul mașinii a atins o temperatură prea mare.

4. Martorul presiune scăzută în pneuri

Având în vedere importanța presiunii în anvelope, este surprinzător faptul că a durat atât de mult timp ca senzorii de presiune să devină piese standard ale kitului mașinilor moderne.

Presiunea corectă este însă extrem de importantă pentru funcționarea sigură și eficientă a anvelopelor. Din punct de vedere al eficienței, o anvelopă care nu este umflată corect va crește consumul de combustibil. Din punct de vedere al siguranței, anvelopele care nu sunt umflate bine nu vor funcționa corespunzător în timpul frânării și, de asemenea, pot face mașina mai greu de manevrat situații limită, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel