Urmărește emisiunea live


Semnarea ordinului pentru înmormântările COVID, victoria lui Voiculescu în pandemie. USR-PLUS marchează în tragedia românilor

Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu

Radu Ciornei, deputat USR, a vorbit despre progresele lui Vlad Voiculescu în pandemie și a oferit drept exemplu... semnarea ordinului privind înhumarea persoanelor decedate de COVID.

Vorbind despre realizările făcute de Vlad Voiculescu în pandemie, Radu Ciornei a dat drept exemplu semnarea ordinului privind înhumarea persoanelor decedate de COVID-19, de parcă românilor tocmai le-ar fi fost făcută o mare favoare.

După o lună de aşteptare, semnarea ordinului, care ar fi trebuit făcută de multă vreme, pare o vrednicie. Asta după ce 25.000 de familii şi-au dus tragediile aşa cum au ştiut. Lipsă de empatie și dispreţ faţă de durerea oamenilor? Cu siguranță.

Răspunsul deputatului USR pare o simplă bifă în punctajul partidului, pe linie de realizări. După disprețul pe care românii l-au avut de îndurat, nu se face altceva decât să se "dreagă busuiocul", să se atragă atenţia de la gafa făcută de Vlad Voiculescu, în urmă cu o zi, când acesta a afirmat cu tărie că ordinul de înmormântare COVID nu prevede înmormântarea morţilor fără haine. Ulterior, a revenit, cerându-şi scuze, spunând că nu a fost bine informat, nu a citit acel ordin existent pe care îl schimbase în şedinţa din care tocmai ieşise. 

"Toată vâlva", de care amintește Radu Ciornei în răspunsul lui, se numește simplu: durere, suferință și umilință. Toate duse în cârcă de românii care au fost nevoiți să-și arunce persoanele dragi într-o groapă, în condiții strigătoare la cer.

Iată schimbul de replici care a avut loc în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, prezentată de Cătălina Porumbel:

Cătălina Porumbel: Cum se află domnul Vlad Voiculescu în prima linie a luptei cu pandemia când, în momentul de față, în România, există spitale cu lacătul pe uşă, spitale evacuate pentru a face loc bolnavilor de COVID? Care este această primă linie a luptei cu pandemia?

Radu Ciornei: Această primă linie a luptei cu pandemia este dată de faptul că Vlad Voiculescu a semnat, astăzi, acel ordin care a făcut atâta vâlvă zilele trecute, prin care se permit înmormântările creştineşti.

Cătălina Porumbel: S-a făcut atâta vâlvă? Dumneavoastră nu aţi citit acel ordin?

Radu Ciornei: S-a făcut foarte multă vâlvă pe bună dreptate. S-a reparat un lucru care a fost legiferat în perioada trecută.

Cătălina Porumbel: Credeţi că Vlad Voiculescu ar trebui să renunțe la acest portofoliu?

Radu Ciornei: Nu, sub nicio formă. Are toată susţinerea mea şi a partidului din care fac parte. Cred că este un ministru care luptă cu mafia din spitale, cu mafia medicamentelor. A deranjat pe foarte multă lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel