Șeful Interpolului, incertitudine. Soția: ”Persecuţie politică”

Descriere foto:

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei, care a fost iniţial dat dispărut acum trei săptămâni, a spus că nu este sigură că soţul ei este în viaţă după ce a fost reţinut de autorităţile chineze, relatează dpa.

Într-un interviu pentru BBC, Grace Meng spune că nu a primit nicio veste de la soţul ei de când a dispărut şi că primeşte telefoane de ameninţare cu moartea. Ea a declarat anterior că soţul ei i-a trimis un mesaj pe social media în care îi spunea să aştepte telefonul lui, pe 25 septembrie, ziua în care a plecat din China spre Lyon.

Câteva minute mai târziu, el i-a trimis ultimul mesaj, un emoji cu un cuţit, despre care ea susţine că însemna că ar fi în pericol. 'Cred că este vorba despre o persecuţie politică. Nu sunt sigură că este în viaţă', a declarat ea pentru canalul britanic într-un interviu difuzat joi seară. Ea a adăugat că nu există 'nicio limită' la ceea ce poate face China.

'Sunt cruzi', a spus ea. Meng, care a demisionat din organizaţia internaţională de poliţie la începutul lui octombrie după ce soţia lui l-a dat dispărut, este anchetat de organismul anticorupţie din China. 'Nu există niciun privilegiu şi nicio excepţie în faţa legii', a precizat Ministerul Securităţii Publice într-un comunicat anterior din această lună. 'Oricine încalcă legea trebuie pedepsit sever', a adăugat instituţia.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25