Șeful Interpolului, incertitudine. Soția: ”Persecuţie politică”

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei, care a fost iniţial dat dispărut acum trei săptămâni, a spus că nu este sigură că soţul ei este în viaţă după ce a fost reţinut de autorităţile chineze, relatează dpa.

Într-un interviu pentru BBC, Grace Meng spune că nu a primit nicio veste de la soţul ei de când a dispărut şi că primeşte telefoane de ameninţare cu moartea. Ea a declarat anterior că soţul ei i-a trimis un mesaj pe social media în care îi spunea să aştepte telefonul lui, pe 25 septembrie, ziua în care a plecat din China spre Lyon.

Câteva minute mai târziu, el i-a trimis ultimul mesaj, un emoji cu un cuţit, despre care ea susţine că însemna că ar fi în pericol. 'Cred că este vorba despre o persecuţie politică. Nu sunt sigură că este în viaţă', a declarat ea pentru canalul britanic într-un interviu difuzat joi seară. Ea a adăugat că nu există 'nicio limită' la ceea ce poate face China.

'Sunt cruzi', a spus ea. Meng, care a demisionat din organizaţia internaţională de poliţie la începutul lui octombrie după ce soţia lui l-a dat dispărut, este anchetat de organismul anticorupţie din China. 'Nu există niciun privilegiu şi nicio excepţie în faţa legii', a precizat Ministerul Securităţii Publice într-un comunicat anterior din această lună. 'Oricine încalcă legea trebuie pedepsit sever', a adăugat instituţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel