Șefi ai Hidroelectrica, trimiși în judecată de DNA

hidroelectrica
hidroelectrica
Doi șefi ai Hidroelectrica, acuzați de corupție, au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție. 

Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, și Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al companiei și fost consilier al ministrului Constantin Niță, au fost trimiși în judecată în dosarul de mită privind vânzarea de energie.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihăilă pentru dare de mită și pe Eugen Brădean pentru complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalulu București.

Procurorii arată în rechizitoriu că Ioan Mihăilă a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA, pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica sa vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societății comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj, scrie Mediafax.

Contractele de vânzare a energiei sunt supuse anterior avizării Directoratului, din care făcea parte și Eugen Brădean. Acesta din urmă l-a abordat pe Remus Vulpescu, căruia i-a spus că poate primi între 500.000 și un milion de euro de la niște "parteneri", pentru a sprijini acordarea de contracte de vânzare a energiei electrice unei firme. A menționat că este vorba de societatea Energon Power & Gas din Cluj și că ar mai exista alte trei-patru persoane ce urmează să primească bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel