Şedinţă Guvern Ciucă, 3 decembrie. Lista proiectelor

Vineri, la ora 9.00, este programată o şedinţă de Guvern. 

Proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 3 decembrie 2021

Agenda şedinţei de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind acordarea unor ajutoare de urgenţă

2.PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea alineatului (2) al art.6 din anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 859/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizaţiei de merit şi a Regulamentului de funcţionare a Comisiei naţionale pentru acordarea indemnizaţiei de merit

II. NOTE

1. NOTĂ DE INFORMARE cu tema: Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2021

Notă: Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei Guvernului României.

Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care vor fi abordate, vineri, la întâlnirea de lucru anunţată la Palatul Victoria, unde va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă, au precizat pentru Agerpres surse din cadrul Municipalităţii.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Pe 27 noiembrie, Nicuşor Dan afirma că urmează să aibă o întâlnire la nivel de miniştri - Finanţe, Dezvoltare, Energie - pe tema preluării ELCEN de către Primăria Generală, declarându-se optimist că părţile implicate vor ajunge la o soluţie pe acest subiect.

"O să fie întâlnire săptămâna viitoare (...) la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate", a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, primarul general arăta, într-o postare pe Facebook, că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care au crescut preţurile în sectorul energetic şi "e de dorit un efort comun" al Primăriei, Guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel